Publicador de continguts


L’Ajuntament aprova el projecte d’execució per a la rehabilitació del carrer del General Ricardo Ortega


20 de març de 2024

La Junta de Govern autoritza l’ampliació en 18 places del Servei d’Acolliment a les Víctimes de Violència de Gènere

Palma, 20 de març de 2024.- La junta de Govern de l’Ajuntament de Palma ha aprovat el projecte d’execució de la segona fase de les obres de reurbanització i millora de l’accessibilitat del carrer del General Ricardo Ortega. Aquesta actuació, que resoldrà definitivament els problemes d’accessibilitat i del mal estat del paviment del carrer, tindrà un pressupost de 2,1 milions d’euros i un termini d’execució de 12 mesos.
Segons ha comentat el portaveu adjunt, el tinent de batle Llorenç Bauzá, la superfície on s’actuarà serà de 8.745 metres quadrats i els treballs prevists inclouen l’ampliació de les voreres i la renovació dels paviments per a fer-los més segurs. Així mateix, el projecte inclou ordenar els aparcaments de la zona, creant 79 noves places, i respectant les zones de càrrega i descàrrega, els pàrquings de motos i els estacionaments per a persones amb mobilitat reduïda.
També està previst, segons ha destacat el portaveu adjunt, la instal·lació d’una xarxa de drenatge sostenible; la renovació del sistema d’enllumenat, que s’ampliarà amb 43 nous punts de llum; la reposició de l’arbratge amb 56 exemplars nous i 305 plantes arbustives; la instal·lació de nous bancs i la continuació del carril bici que travessarà el carrer de Joan Alcover i acabarà a Manuel Azaña i que tindrà 355 metres lineals.
Bauzá, en aquest sentit, ha destacat que aquesta actuació era una vella reivindicació veïnal i que l’equip de Govern es va comprometre amb ells a realitzar-la al més aviat possible.

Servei d’acolliment

D’altra banda, a la reunió d’avui s’ha aprovat la modificació del contracte del Servei d’Acolliment Municipal a Víctimes de Violència Masclista. Aquesta ratificació permet la pròrroga durant un any i, al mateix temps, posa les bases per a ampliar-lo en 18 places. Cal recordar que el servei ofereix atenció integral a les dones i infants que tenguin necessitat d’un allotjament temporal que substitueixi la seva llar, ja sigui per la violència que han sofert, per no tenir un domicili on viure o perquè han d’abandonar el seu per motius de seguretat.
Actualment, el Servei d’Acolliment compta amb 75 places, però, segons ha informat el portaveu adjunt, des de l’Àrea de Benestar Social es considera que no són suficients segons els índexs d’ocupació, per la qual cosa s’ampliaran fins a 93. “Des del departament s’ha fet un gran esforç per a atendre-les, però era necessari i indispensable incrementar la disponibilitat. Aquest equip de Govern està molt sensibilitzat amb aquesta problemàtica i tenim el compromís d’ajudar a les víctimes amb un suport integral”, ha assenyalat.
Amb l’increment del contracte, igualment, s’amplia el nombre d’habitacions d’acolliment i també el de professionals que atenen els usuaris, com són psicòlegs, treballadors socials, auxiliars de manteniment, personal de neteja i controladors d’accés, entre altres.

Escoles esportives

Així mateix, a la Junta de Govern s’ha autoritzat la despesa derivada de la contractació del servei de les diferents escoles esportives municipals que es realitzaran als pavellons de Son Moix, Germans Escales i Sant Agustí durant un període de dos anys, que pot ser prorrogat un any més. Aquesta programació, que surt per un import de 514.538 euros, està dividida en 13 lots, corresponents a cadascuna de les escoles que es posaran en marxa.
Com a novetat, en aquesta convocatòria s’han incorporat quatre disciplines més de les que hi havia l’any passat, ja que es recupera la de salt de trampolí i s’incorporen les escoles de ciclisme, triatló i ball modern. La resta d’activitats, que repeteixen respecte a l’anterior convocatòria, són atletisme, esgrima, futbol, gimnàstica esportiva, gimnàstica rítmica, judo, karate, taekwondo i natació artística.
Així mateix, s’ha aprovat l’autorització de la despesa per a la contractació del servei dels cursos de natació i fitness aquàtic a les nou piscines municipals de Palma (Son Hugo, Son Moix, Rudy Fernández, Xavi Torres, Son Roca, Germans Escales, S’Estel, Antoni Servera i Marga Crespí). Aquest servei té un pressupost de 4.180.578 euros i una durada de dos anys, prorrogable un any més.
Les activitats, que començaran l’11 d’agost de 2024, estan dirigides a tota la ciutadania sense excepció i, segons la programació, es realitzaran 81.172 hores de classes cadascun dels anys que duri el contracte.
Bauzá ha destacat que, amb aquesta iniciativa, es cobreix el 90 per cent de la demanda que existeix a Palma per a aquests cursos, ja que gairebé no hi ha oferta privada, i que l’objectiu és fomentar les pràctiques esportives entre la ciutadania com a font de salut i millora de la qualitat de vida.
Finalment, també s’han aprovat els plecs per a la compra de material destinat a l’Àrea d’Infraestructures que, posteriorment, es presta a associacions i entitats ciutadanes per a la celebració dels seus esdeveniments. L’import d’aquest contracte és de 246.840 euros, que correspon a dues anualitats de 123.420 euros, i inclou cinc lots. Concretament, es tracta de la compra de taulons, llistons de fusta i ferratges, lot 1, per valor de 24.200 euros; de l’adquisició de tanques de plàstic, el lot 2, per valor de 26.620 euros; de la compra de torradores, el lot 3, per 48.400 euros; de moqueta firal, lot 4, per 18.150 euros, i de tela de paper, lot 5, per valor de 6.050 euros.

Data darrera modificació: 21 de març de 2024