Publicador de continguts


L’Ajuntament aprova el programa de cases d’acolliment per a moixos lactants i animals malalts


24 de gener de 2024

El consistori destina 3,1 milions d’euros al servei d’activitats de fitness a les instal·lacions esportives municipals i a les barriades de Palma

Palma, 24 de gener de 2024.- La Junta de Govern que s’ha celebrat aquest matí ha aprovat, a instàncies de la Regidoria de Medi Ambient, el protocol del programa d’acolliment i cura de moixos lactants, de fins a vuit setmanes, i animals malalts.

L’objectiu, segons ha comentat la portaveu, Mercedes Celeste, és que aquests animals amb necessitats especials puguin ser cuidats a cases particulars durant un temps i que, d’aquesta forma, es garanteixi la seva atenció i benestar. En aquest sentit, Celeste ha comentat que és la primera vegada que es posa en marxa una iniciativa d’aquest tipus a Palma i que és una reivindicació històrica que han fet diverses associacions els darrers anys.

L’Ajuntament, a través del Centre de Benestar Animal de Son Reus, proporcionarà a la casa d’acolliment els aliments, medecines, estris d’alimentació com biberons, i elements de manteniment que siguin necessaris per a atendre l’animal. Una vegada transcorregut un temps els moixos tornaran al Centre Municipal per a ser oferts en adopció.

D’altra banda, també s’ha aprovat corregir errors puntuals, relatius als noms o adreces, en la documentació necessària per a abonar les despeses jurídiques dels funcionaris municipals absolts en el “Cas Cursach”. La portaveu ha recordat que, fins ara, aquestes despeses jurídiques han ascendit a 2,5 milions d’euros, als quals cal sumar els 2 milions corresponents als salaris no abonats a aquests funcionaris durant el període que van ser suspesos de feina. Celeste ha remarcat que s’estan mantenint reunions amb els treballadors afectats per a negociar el pagament de complements, ja que la devolució inicial només preveia el salari base.

També durant la Junta de Govern s’han aprovat els plecs de condicions per a la contractació del servei d’activitats de fitness a les instal·lacions esportives municipals i a les barriades de Palma. El contracte, que es licita per 3,1 milions d’euros, té una vigència de dos anys prorrogables un més i es divideix en cinc lots (lot 1: Poliesportiu Municipal Germans Escales; lot 2: Poliesportiu Municipal Rudy Fernández, Poliesportiu Municipal S’Estel i Poliesportiu Municipal Antoni Servera; lot 3: Piscines Municipals de Son Hugo; lot 4: Instal·lacions exteriors, pavellons i centres educatius a les barriades, i lot 5: Palau Municipal de l’Esport Son Moix).

La portaveu ha assenyalat que aquest és un servei que es realitza durant tot l’any i en què participen una mitjana de 3.000 usuaris, depenent de l’època, i que amb aquest contracte es permet la realització de gairebé 62.500 hores anuals d’activitat. La mesura respon a l’objectiu del consistori de promoure els hàbits saludables i l’equilibri emocional entre els ciutadans del municipi.

Així mateix, s’ha aprovat una modificació no prevista del projecte de la peixera de Platja de Palma, ja que les lloses de formigó alveolar definides a l’anterior projecte incompleixen la normativa aplicable, tant pel gruix de recobriment en l’armadura del túnel, que era massa pesat, com per la classe d’exposició de l’esmentat formigó, que se substituirà per un altre que aguanti millor les condicions de salinitat a les quals estarà exposat. Cal recordar que el contracte per a aquestes obres, adjudicat a l’empresa Urbia, va tenir un import de 9,4 milions d’euros i que amb aquesta modificació el pressupost es redueix en 8.467 euros.

Un altre punt aprovat és la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Llucmajor per a la celebració del Carnestoltes a la Platja de Palma, que transcorre entre els dos municipis. L’acord inclou la difusió de les bases per a participar en la festa, la designació dels membres del jurat i els serveis de neteja, seguretat ciutadana i protecció civil que aporta cada consistori. Cort també assumeix el disseny i la impressió de 300 cartells publicitaris, la contractació d’un grup infantil, d’un DJ i de la sonorització de la plaça de les Meravelles i la instal·lació, a la zona, de banys químics i adaptats.

Finalment, i a proposta de la Regidoria d’Urbanisme, s’ha aprovat el projecte de millora del tancat d’obra i implementar les mesures complementàries al Baluard del Príncep per a garantir la seguretat a l’espai. Aquesta mesura, que té un pressupost de 48.399 euros, serà notificada al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que s’encarrega de dur a terme el projecte de reforma i rehabilitació de les muralles de Palma.

Data darrera modificació: 24 de gener de 2024