Publicador de continguts


L'Àrea d'Infraestructures aprova les bases que regiran l'assignació dels 126 horts urbans de Palma


9 de juliol de 2019

Una de les novetats és que els beneficiaris podran fer feina amb un ajudant de més de 14 anys

Les concessions de les parcel.les es faran a 3 anys i no a un any prorrogable com fins ara

A partir de la setmana que ve les persones majors de 65 anys podran optar a disposar d'un nou hort urbà

Palma, 8 de juliol de 2019.- L'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat ja disposa d'unes noves bases que regiran l'assignació de les 126 parcel.les i 3 blocs amb taules de cultiu del programa de Participació Ciutadana de la Xarxa d'Horts Urbans Ecosocials de Palma.

La regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, juntament amb la tècnica de l'Àrea de Parcs i Jardins, Joana Rul.lan, han explicat avui les novetats de les bases que regularan l'assignació de l'ús privatiu de les parcel.les i que no s'havien renovat des de l'any 2011.

Entre altres millores, les noves bases permetran que, a banda de la caseta per a emmagatzemar eines de què disposa cada parcel.la i bloc de cultiu, s'habiliti a cada una de les quatre zones de Palma on hi ha horts urbans, una caseta comuna. Així mateix, es preveu millorar el paviment d'accés als blocs de cultiu atenent així una petició que les diferents associacions de mobilitat reduïda havien transmès a l'Àrea.

Palma compta amb un total de 126 parcel.les de 20 metres quadrats on els beneficiaris (persones majors de 65 anys o bé associacions o entitats sense ànim de lucre) poden conrear cultius d'agricultura ecològica per a consum propi.

Els horts urbans de Palma es distribueixen de la següent manera:

  • La Riera (Districte Centre): 30 parcel.les
  • Les Sorts (Districte Llevant): 20 parcel.les
  • Son Perera (Districte Platja de Palma): 40 parcel.les
  • El Viver Municipal (Districte Nord): 36 parcel.les

A més, a Son Perera hi ha a un total de tres blocs amb 12 taules de cultiu cadascun, per a persones amb mobilitat reduïda i accessibles per aquest col.lectiu.

L'Àrea de Parcs i Jardins té actualment una llista d'espera per a accedir a un hort urbà de més de 200 persones. Amb el nou sistema de llista d'interessats oberta es preveu que la llista sigui més àgil i, a la vegada, evitar tràmits burocràtics, ja que les concessions eren d'un any prorrogable fins a 3 anys, i ara la llicència és directament de tres anys. Un cop esgotats els tres anys, la llicència d'ús privatiu de la parcel.la o dels blocs amb taules de cultiu caduca i passarà a atorgar-se als següents usuaris de la llista d'espera.

Les noves bases permeten l'ampliació de la Xarxa d'Horts Ecosocials de Palma, de manera que en cas d'afegir un nou hort urbà a la xarxa es podrien atorgar noves llicències d'ús privatiu als usuaris de la llista d'espera sense haver d'aprovar unes noves bases.


Data darrera modificació: 13 de març de 2023