Publicador de continguts


Julio Martínez: "Canviem la filosofia tecnològica de Cort per a arribar a casa del ciutadà els 365 dies de l'any"


15 d’octubre de 2014

Cort posa en marxa un nou contracte de proveïment de serveis tecnològics que promou la mobilitat i és més modern, més eficient i amb menor cost

Cort posa en marxa un nou contracte de proveïment de serveis tecnològics que promou la mobilitat i és més modern, més eficient i amb menor cost

Els plecs han estat elaborats per treballadors de l'IMI, amb un estalvi de 300.000 euros per a Cort

Palma, 15 d'octubre de 2014.- El tinent de batlia d'Economia, Hisenda i Innovació, Julio Martínez, ha informat avui d'un important pas cap a la modernització de l'Ajuntament mitjançant "l'aprovació d'uns plecs pioners de contractació de Serveis d'Infraestructures de Sistemes Informàtics", com ha afirmat Martínez. Aquesta mesura suposa un pas important cap a l'Smart City; "canviem la filosofia d'atenció al ciutadà, i ja no arribem al barri amb una OAC costosa i amb horaris, sinó que Cort està accessible a ca teva els 365 dies de l'any". A més, es potencia el teletreball i s'afavoreix la mobilitat informàtica mitjançant el treball al 'nígul' (Cloud). Martínez ha destacat que compta amb unanimitat política, donat que "en tecnologies no hi ha ideologies; si és una bona idea, s'accepta" i ha subratllat la bona feina dels treballadors interns de l'IMI.

Divisió dels contractes i estalvi-. Per al tinent de batlia, "en lo referent a tecnologies lo més lògic és l'externalització". Arrel d'això, Cort ha aprés de l'experiència dels darrers deu anys, i a partir d'ara "no es licitarà un concurs per a la totalitat de serveis, sinó que es dividirà, cercant les millors empreses per a cada àrea". Per al regidor, el fet de dividir cada parcel.la garanteix "un major control econòmic i d'execució".

Arrel de diverses estudis de mercat, es llança un concurs amb un preu màxim de licitació de 17'8 milions per quatre anys, inclosa la compra de terminals, que resulta en 4'2 milions a l'any, quan ara per ara ronden els 6 milions a l'any. El contracte entrarà en vigor el proper octubre de 2015, i el regidor ha valorat positivament l'elaboració dels plecs per part de treballadors de l'IMI, principalment el director tècnic Jose Arbós al temps que ha estimat en 300.000 euros l'estalvi per no demanar la redacció dels plecs a una consultoria.

Plecs de futur i màxima transparència-. Els plecs, que pretenen "millorar el treball dels funcionaris i afavorir al ciutadà", són pioners perquè "caminen cap a l'eliminació dels PC's, afavoreixen la mobilitat dels treballadors i el teletreball i preparen a Cort per a donar resposta al futur tecnològic", segons el regidor.

Martínez també ha volgut esmentar que "els plecs estan redactats per l'IMI, però cap tècnic que hagi participat en la seva redacció no participarà de l'adjudicació a la Mesa de Contractació", amb la finalitat de "realçar a l'usuari, que és Cort". Haurà un Comitè Tècnic on estaran presents professionals de la branca com el responsable de Noves Tecnologies del Consorci de la Platja de Palma, un professor del departament d'Informàtica de l'UIB i el responsable d'Innovació d'EMAYA, entre d'altres.

Per altra banda, els criteris de valoració "són essencialment objectivables, ja que fins al 87% de la puntuació es basarà en fórmules", tal com va dir Martínez, en tant que la resta depèn dels criteris subjectius del comitè.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023