Publicador de continguts


Jaime Martínez Llabrés inaugura l'avinguda de Fèlix Pons Irazazábal acompanyat per la família del polític i jurista palmesà


2 de gener de 2024

Jaime Martínez Llabrés: “Crec interpretar el sentiment de tota la ciutadania si dic que tots ens sentim orgullosos d’haver comptat a Palma i a les Illes Balears amb una figura de la talla immensa de Fèlix Pons”
Palma, 2 de gener de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, acompanyat per membres de la familia Pons, ha inaugurat avui l’avinguda que du el nom del polític i jurista palmesà Félix Pons Irazazábal,  que s'estén des del carrer de Puerto Rico fins a l'avinguda de Gabriel Alomar.  La placa que s’ha descobert està situada al Palau de Congressos, davant la mar. 
A la inauguració del nou carrer hi han assistit també el anteriors batles de la ciutat Raman Aguiló, Joan Fageda, Catalina Cirer, Mateo Isern i José Hila, així com membres del consistori municipal. 
L’acte de reconeixement institucional a la figura de Fèlix Pons Irazazábal i el seu llegat s’ha celebrat en aquestes dates amb la voluntat de possibilitar la presència de membres de la familia que resideixen habitualment fora de Palma. El batle els ha agraït expressament la seva assistència i ha volgut “reconèixer les facilitats i el suport que han proporcionat, des del primer moment, a aquesta iniciativa de l’Ajuntament” en homenatge a una personalitat que l’any 2004 va ser nomenat Fill Il·lustre de la ciutat. 
Martínez ha recordat que “avui  hem reconegut Fèlix Pons posant el seu nom a una avinguda davant la mar,  situada abans de la d'Adolfo Suárez i en un lloc on se situen edificis emblemàtics com el Palau de Congressos o Gesa, que  suposa un reconeixement important a la seva figura”.
Durant la seva intervenció, Martínez Llabrés ha expressat la seva admiració personal per la trajectòria de Pons i ha assegurat que “crec interpretar el sentiment de tota la ciutadania si dic que tots ens sentim orgullosos del fet d'haver comptat a Palma i a les Illes Balears amb una figura de la talla inmensa de Fèlix Pons”. 
El batle ha destacat el caràcter exemplar del polític mallorquí, i ha expressat que “el seu record, absolutament impossible d’oblidar, ens guia cap a la construcció col·lectiva d’un escenari polític sustentat i fonamentat en els valors que el nostre il·lustre conciutadà va representar en el transcurs de tota la seva vida. I no només per la seva fecunda carrera política sinó, molt especialment, pel seu tarannà conciliador i dialogant, que el va convertir en un dels grans artífexs del modèlic procés de transició que va inaugurar els nous temps de la democràcia a Espanya”. 
 

Data darrera modificació: 5 de gener de 2024