Publicador de continguts


Infraestructures renova i substitueix l’enllumenat del parc Rosa Bueno i dels carrers de l’entorn


17 de desembre de 2023

El projecte al Rafal Nou té un pressupost de 418.184 euros i estarà conclòs el març de 2024

Palma, 17 de desembre de 2023.- L’Ajuntament de Palma, a través de l’Àrea d’Infraestructures, està duent a terme el projecte de substitució i reforma del sistema d’enllumenat públic al parc Rosa Bueno, al barri de Rafal Nou, i a diferents carrers de l’entorn.

El projecte, que té un pressupost de 418.184 euros, consisteix en la substitució dels llums halògens de la zona per altres de tecnologia led a fi de millorar-ne l’eficiència i fomentar l’estalvi energètic de les instal·lacions.

Els treballs, que tenen un termini d’execució de nou mesos, estaran conclosos el març de 2024 i consistiran en la substitució de 190 lluminàries i la instal·lació de 91 fanals nous a la zona per a adequar els nivells lumínics a la normativa vigent. En total, a l’àrea d’actuació, quedaran 281 punts de llum operatius amb l’esmentada tecnologia led.

A més del dit parc, l’àmbit d’actuació de la reforma de l’enllumenat comprèn els carrers de Biniamar, de Selva, de Ses Salines, de Biniali, de Joan Estelrich Artigues, de l’Àlber, de Pina i de Moscari, i el camí Salard. Així mateix, s’inclouen en el projecte els passatges particulars d’Escorca, de Llubí, de Búger i de Sencelles.

L’Ajuntament de Palma ha optat per aquest tipus de lluminàries, ja que la seva vida útil és superior a la de les halògenes, necessiten menys manteniment i són més respectuoses amb el medi ambient. Només amb aquesta actuació s’evitarà l’emissió de 41,4 tones de CO₂ a l’any, la qual cosa equival a la plantació de 248 arbres.

Data darrera modificació: 18 de desembre de 2023