Publicador de continguts


Infraestructures ja té redactat el projecte bàsic per a la part oest del Parc de La Riera


17 d’abril de 2019

Inclou els corredors verds, la primera fase del bosc urbà, un boulevard amb carril bici i un rocòdrom, propostes sol.licitades als Pressuposts Participatius

Palma, 17 d'abril de 2019. ¿ El servei d'Estudis i Projectes de l'àrea d'Infraestructures i Accessibilitat ja té redactat el projecte bàsic per a la part oest del Parc de Sa Riera, primera passa necessària per poder encarregar l'assistència tècnica del projecte executiu. Des del servei han traçat les 'línies mestres' del projecte per tal d'establir un criteri tècnic i una estratègia clara perquè el projecte executiu s'ajusti al pressupost.

Aquest projecte bàsic inclou les tres propostes sol.licitades pels veïnats a través dels Pressupostos Participatius: per una banda, els corredors verds i la primera fase del futur bosc urbà, amb un pressupost de 250.000 euros; per l'altra, un passegi 'boulevard' amb carril bici, de 300.000 euros; i, finalment, el rocòdrom urbà al parc, pressupostat en 60.000 euros.

Les actuacions que es pretenen realitzar en l'àmbit del projecte estan enfocades en millorar la connexió del parc de Son Dameto amb la plaça Barcelona, incloent-hi un carril bici i ampliant la vorera, establint un boulevard al carrer Sínia d'en Gil que farà de mirador cap al parc de La Riera, aprofitant els desnivells entre el carrer i el parc.

Per altra banda, al projecte es proposa la plantació d'arbres, començant per l'amfiteatre natural i continuant fins al límit sud, tot creant un bosc urbà. I, finalment, crear un àrea de jocs infantils amb diferents elements que serviran com a connexió entre el boulevard i el bosc urbà. Cal dir que per fer el projecte s'ha tingut en compte el projecte original de la falca verda.

Per últim, el projecte contempla rampes que connectaran el boulevard amb el parc, i que seran el màxim d'accessibles i segures contra el desnivell que presenta el terreny. També se substituiran els murs actuals per uns de contenció, amb millor estètica pel parc i econòmica i estructuralment millors.

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 13 de març de 2023