Publicador de continguts


Inauguració de la reforma de l'aparcament del Parc de la Mar


28 de desembre de 2010

. Es tracta de la primera millora que s'ha dut a terme a l'estacionament des de la seva inauguració l'any 1984


. Les obres, que han tingut un pressupost de 789.329 euros, han permès guanyar 25 noves places d'aparcament


. S'ha millorat la impermeabilització i s'han renovat equipaments com les instal.lacions elèctriques o el sistema de renovació d'aire


. L'aparcament s'ha adequat als criteris d'accessibilitat


La Societat Municipal d'Aparcaments de Palma (Smap) ha enllestit les obres de millora de l'aparcament del Parc de la Mar, del qual té la concessió. D'aquesta manera, l'estacionament tornarà a obrir les seves portes avui a partir de les 13.00 hores. El pressupost de la reforma ha estat de 789.329 euros i l'ha executada l'empresa Llabrés Feliu, que va guanyar el concurs públic. Les obres han permès guanyar 25 noves places d'estacionament, passant de les a 325 a 350, ja que s'ha esbucat l'antiga cabina de control, que ja no estava en funcionament.


L'aparcament del Parc de la Mar es va inaugurar l'any 1984. Des del mes de maig de 2007 està unit amb l'aparcament de l'avinguda Antoni Maura. Des de la seva inauguració, ara fa més de 25 anys, no s'havia executat cap obra de reforma i millora. És la primera vegada que s'executa una obra de reforma.


Dues fases


Les obres s'han dividit en dues fases. La primera fase va començar el passat 25 de gener i va finalitzar abans de l'inici de l'estiu. Amb el pas dels anys, la instal.lació s'havia anat deteriorant a conseqüència, principalment, de les filtracions d'aigua procedents sobretot de les juntes de dilatació i de les ventilacions naturals. Aquesta circumstància va fer necessària la impermeabilització d'aquests punts i el sanejament de les zones interiors on la humitat ha afectat a les parets i al sostre, una actuació que es va dur a terme durant la primera fase.


Durant la segona fase, que va començar el passat mes de novembre, s'han renovat diferents equipaments: les instal.lacions d'electricitat, el sistema de renovació de l'aire, el sistema de detecció de fums, els sistemes d'extinció d'incendis i les càmeres. Aquests equipaments no s'havien canviat des de la posada en funcionament de l'aparcament l'any 1984, fet que havia motivat que es quedessin obsolets i fossin insuficients. Ara, s'han millorat i s'han posat al dia, amb la qual cosa s'oferirà un millor servei a la ciutadania. D'altra banda, també s'ha adequat l'aparcament als criteris d'accessibilitat.


L'aparcament del Parc de la Mar té dues zones diferenciades, la d'Antoni Maura i la del Parc de la Mar, que estan unides. Durant la segona fase de les obres, no s'ha pogut estacionar a les places que hi ha a la zona del Parc de la Mar. Sí s'han mantingut operatives les 450 places d'Antoni Maura.Inauguració de la reforma de l'aparcament del Parc de la Mar

Data darrera modificació: 23 de març de 2023