Publicador de continguts


Finalitzen les obres del primer camp de rugbi homologat de les Balears i del camp de futbol 11 de Germans Escalas


2 de febrer de 2021

 

Aquesta setmana s'hi inicien els entrenaments dels clubs de rugbi i, a partir de dia 8, hi començaran els de futbol.

 

La inversió final de la construcció dels nous espais esportius ha estat d'1.940.554,66 € i incorpora sistemes d'energia renovables i economia circular.

Palma, 2 de febrer de 2021. L'Institut Municipal de l'Esport (IME) suma dos nous espais esportius a les seves infraestructures municipals, el primer camp homologat de rugbi de les Illes Balears i un renovat camp de futbol 11, ambdós ubicats al poliesportiu Germans Escalas.

Aquesta setmana hi començaran els primers entrenaments dels clubs de rugbi i, a partir de dia 8 de febrer, s'hi iniciaran els entrenaments de futbol amb les mesures de prevenció establertes per les respectives federacions.

Segons dades de la Federació Balear de Rugbi, en l'actual temporada, s'han tramitat 458 fitxes federatives d'esportistes de Palma. En aquest sentit, el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, ha subratllat el creixement que ha experimentat el rugbi a Palma, "un esport en expansió que destaca per l'augment de llicències femenines i que ara compta amb unes instal.lacions que donaran resposta a les necessitats de les persones apassionades d'aquest esport".

Avui l'IME ha recepcionat l'obra d'aquests dos terrenys de joc, que han suposat una inversió d'1.940.554,66 €. Els treballs han consistit en la construcció d'un nou camp de rugbi de 118 x 75 m, amb homologació internacional, i la remodelació del camp de futbol 11. Ambdós incorporen una gespa de gran resistència que millora la qualitat del joc.

Entre d'altres actuacions, s'han construït dos edificis que incorporen 6 vestidors adaptats, destinats al camp de futbol; 2 lavabos públics, una nova sala de màquines i la renovació dels serveis de drenatge i reg. A més, s'han augmentat 113 places de pàrquing i s'ha rehabilitat la zona de grades i antics vestidors amb una dotació de nous seients i mobiliari.

Els nous equipaments esportius incorporen sistemes d'energies renovables i d'economia circular, com la instal.lació d'il.luminació amb tecnologia LED en els dos camps, un sistema de plaques termosolars per a la producció d'aigua calenta i la inclusió d'un aljub que aprofitarà el romanent del dipòsit de la piscina per al reg dels dos camps.

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 7 de desembre de 2022