Publicador de continguts


Escena continua la seva programació amb 'Coloma'


2 de febrer de 2022

El programa d'arts escèniques dels teatres municipals va iniciar la programació 2021-2022 el passat setembre i en aquesta segona part oferirà quatre obres fins al maig

Palma, 2 de febrer de 2022.- Escena, el programa d'arts escèniques dels teatres municipals promogut per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma, enceta la segona part de la seva programació (la primera va ser de setembre a gener) amb Coloma, una producció d'Entre Mars, amb dramatúrgia i interpretació de Marina Collado i direcció de Montse Bonet (Teatre Mar i Terra, dies 4, 5 i 6 de febrer).

Escena oferirà quatre espectacles des de febrer fins a maig. A més de Coloma, els escenaris municipals acolliran representacions de Fils de vida (Iguana Teatre), Cordèlia (La Fornal d'Espectacles) i VPO (Companyia Migrants).

Pel que fa a aquest programa, l'objectiu principal d'Escena és donar suport a les companyies, actors i produccions d'arts escèniques de les Illes Balears de qualsevol gènere (teatre de text, experimental, dansa, musical, etc.). Els teatres municipals (Mar i Terra, Catalina Valls i Xesc Forteza) són els escenaris perquè el públic adult s'acosti a la creació que es fa a les Illes.

Des del boom turístic fins a l'estigma xueta

Quant a les obres que es podran veure els propers mesos, abasten temàtiques diverses, que van des del boom del turisme durant la Transició fins a l'estigma que han hagut de suportar els xuetes, passant per la intolerància de les institucions i les vivències límit a les quals s'han d'enfrontar de vegades les persones.

  • Coloma (Entre Mars)

    Teatre Mar i Terra. 4, 5 i 6 de febrer

    Coloma és una al.lota que evoluciona en funció del seu voltant i del temps que li ha tocat viure. Ella és el retrat d'una dona, d'una família i d'una societat mallorquina que s'ha d'enfrontar a la seva època i al xoc cultural i ideològic que suposa el turisme. És el relat de tota una generació que va forjar el seu caràcter i la seva visió particular del món a partir d'esdeveniments històrics de gran transcendència, com la Transició espanyola i el boom turístic a les Balears.

    Dramatúrgia i interpretació: Marina Collado

    Direcció: Montse Bonet

  • Fils de vida (Iguana Teatre)

    Teatre Catalina Valls. 4, 5 i 6 de març

    Aquesta obra s'articula a partir dels viatges emocionals pels records familiars de tres personatges marcats per l'estigma xueta. La pervivència de l'exclusió dels conversos a Mallorca ha estat única en la història del judaisme i ha marcat el comportament social a l'illa, de vegades subtilment i d'altres de manera dolorosament explícita. La proposta d'Iguana Teatre recopila vivències actuals i documentades per a construir tres relats familiars entre la realitat i la ficció, en un espai escènic on la vida i la mort comparteixen el present. Fils de vida forma part del projecte temàtic Trilogia de l'Exclusió, que va començar amb Mar de fons i Llum trencada.

    Dramatúrgia: Pere Fullana, Aina Salom i Carme Planells

    Intèrprets: Marina Nicolau, Salvador Oliva i Irene Soler

    Direcció: Pere Fullana

  • Cordèlia (La Fornal d'Espectacles)

    Teatre Mar i Terra. 8, 9 i 10 d'abril

    Tres personatges separats generacionalment es troben davant el repte d'aixecar una obra de teatre: Cordèlia. I ho fan des de diferents estatus socials, vides viscudes i relacions amb el poder. Però aquesta situació es trenca amb les eleccions i la formació d'un nou govern on entra la intolerància amb ganes de passar comptes amb persones que havien destacat en la dinamització cultural, el compromís públic o l'orientació sexual.

    Autor: Joan Gomila

    Intèrprets: Joan Gomila, Ignasi Guasch i Núria Fiol

    Direcció: Frederic Roda

  • VPO (Companyia Migrants)

    Teatre Catalina Valls. 13, 14 i 15 de maig

    VPO constitueix una reflexió sobre l'essència humana. És un mosaic dramàtic guiat per la immediatesa del desnonament i una mirada poètica a les vivències que genera. L'obra parla de com el desnonament condueix les persones als límits emocionals i morals en termes de dignitat i de com la pressió va arraconant els inquilins en un espai cada vegada més reduït. És un espectacle de teatre gestual amb màscara, que planteja la problemàtica actual de l'habitatge, la complexitat de la burocràcia, els procediments jurídics, la pèrdua d'identitat que provoca la gentrificació de les ciutats i el drama dels desnonaments a través de tres personatges que viuen a un bloc de pisos que estan a punt d'enderrocar.

    Creació: Companyia Migrants

    Direcció i dramatúrgia: Maite Villar

    Intèrprets: Joan M. Pascual, Toni Pons i Maite Villar

Data darrera modificació: 6 de març de 2023