Publicador de continguts


Els joves amb mesures de medi obert podran fer prestacions en benefici de la comunitat a les instal·lacions esportives municipals de Palma


4 de març de 2016

Palma, 3 de març de 2016.- La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i la regidora de l'Àrea d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Palma i presidenta de l'Institut Municipal de l'Esport, Susana Moll, han signat avui un conveni de col.laboració perquè els joves infractors puguin fer activitats en benefici de la comunitat a les instal.lacions de l'IME.

La signatura d'aquest conveni permetrà que els menors sotmesos a aquest tipus de mesura, imposada pels jutjats de menors, es dugui a terme a instal.lacions esportives municipals de Palma, com per exemple les Piscines Municipals de Son Hugo i el Poliesportiu Germans Escalas.

D'aquesta manera, l'IME es compromet a facilitar un nombre de places als menors o joves que han de complir aquesta prestació i a impartir els coneixements necessaris perquè l'activitat que desenvolupin es pugui acomplir eficaçment. L'IME designarà un professional com a persona encarregada de coordinar les accions derivades del conveni, mentre que la Conselleria de Serveis Socials assumeix la gestió, la coordinació i el seguiment de la mesura judicial a través dels educadors de medi obert de la Direcció General de Menors i Famílies.

L'Institut Municipal de l'Esport se suma així a les entitats i ajuntaments que col.laboren amb la Conselleria de Serveis Socials per al compliment de les mesures judicials i la reinserció dels joves infractors als quals els jutjats de menors han imposat aquesta mesura de medi obert. Es tracta d'una mesura de justícia juvenil, mitjançant la qual se cerca que el jove es responsabilitzi de les seves accions i, a la vegada, faci una acció a favor de la comunitat que s'ha vist perjudicada pel seu comportament. El menor o jove sotmès a aquesta mesura ha de dur a terme activitats d'interès social o en benefici de persones en situació de precarietat fonamentalment relacionades amb la naturalesa del bé jurídic lesionat, i quan no és possible establir la relació entre prestació i infracció penal s'ha de seleccionar una activitat que tengui un contingut socialitzador.

Data darrera modificació: 1 de desembre de 2022