Publicador de continguts


Els alumnes del CP Costa i Llobera participen a una de les visites del projecte L'Escola al Mercat


10 de novembre de 2010

Al present curs aquesta activitat arribarà al voltant de 900 alumnes d'entre 8 i 12 anys de Palma
El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de Palma, diverses conselleries, la UIB, la Cambra de Comerç i majoristes i minoristes, entre d'altres
Palma, 10 de novembre.-Els alumnes del CP Costa i Llobera han participat avui a una de les moltes sessions que es duen a terme als mercats municipals amb motiu del projecte L'Escola al Mercat, en què participen la Regidoria de Salut i Medi Ambient de l'Ajuntament de Palma, diverses Conselleries (Salut i Consum; Educació i Cultura;Presidència; Comerç, Indústria i Energia), l'Escola d'Hoteleria de la UIB, la Cambra de Comerç; l'Institut d'Innovació Empresarial, majoristes de fruites i verdures de Mercapalma, minoristes dels mercats municipals de Palma i Mercapalma.


Avui els responsables de les entitats col.laboradores han aprofitat per visitar també aquesta activitat que arriba a 40 grups de 13 centres educatius de Palma i es desenvolupa entre els mesos d'octubre d'enguany i maig de l'any que ve.


OBJECTIUS:

L'Escola al Mercat és un projecte que neix a partir de dos objectius clau: millorar els hàbits alimentaris dels més joves (en particular, promoure el consum de fruites i hortalisses) i dinamitzar el mercat per augmentar la competitivitat de tota la cadena.


L'Escola al Mercat arribà al llarg de tot el curs 2009/2010 a uns 40 grups de 14 centres diferents, sumant uns 900 alumnes de Palma . Aquest projecte també s'ha adreçat als professors dels centres.


ACTIVITAT EDUCATIVA


Al present curs, 2010/2011 aquest projecte com a novetat inclou activitats educatives complementàries abans de la visita al mercat i després que es desenvolupen al centre. Es preveu que es beneficiïn d'aquesta activitat en torn a uns 900 alumnes de Palma al llarg d'aquest curs.


L'activitat educativa té una doble finalitat:


a)Fomentar el consum de fruites i verdures a través de l'adquisició d'hàbits alimentaris correctes per a la prevenció de l'obesitat infantil.


b)Donar a conèixer als escolars els avantatges que suposa realitzar les compres d'aliments frescs en els mercats municipals del propi barri , fomentant el consum de productes de la terra, autòctons i de temporada, com a pràctica de consum sostenible.

En què consisteixen les visites

La visita al mercat consta d'un extens recorregut per les diferents seccions. A cada estació s'incideix sobre els productes de temporada a les diverses èpoques de l'any, i els que formen part com a ingredients d'alguna tradició gastronòmica.


A l'activitat s'ofereix un berenar saludable i material divulgatiu per treballar l'alimentació.


Els centres educatius , adherits al projecte , poden fer voluntàriament activitats relacionades que es proposaran al material didàctic propi del projecte , tant abans (com a introducció abans de fer la visita)com després (per complementar-la), i un treball sobre alimentació relacionat amb la mateixa, el qual donarà dret a participar al concurs i a la festa de final de curs.


Amb aquesta activitat , els infants podran gaudir del mercat de referència del seu barri com a punt emblemàtic i d'encontre de la ciutat.

Nivells educatius als quals s'adreça

Adreçat a infants de 8 a 12 anys

Cursos : tercer, quart, cinquè i sisè d'Educació Primària

L'activitat es duu a terme els dimecres de 9:45 a 11:45 hores als mercats municipals permanents , de referència al barri , on estigui ubicat el centre escolar que realitzi l'activitat educativa.

Estudis

Aquest projecte també inclou dos estudis que s'estan realitzant a l'actualitat sobre els objectius proposats:el primer, sobre com és a la actualitat la utilització dels mercats municipals per part dels usuaris i els aspectes que es podrien millorar, per tal de potenciar-los . El segon, un estudi sobre els hàbits de consum de fruita i verdura per part dels infants


Els alumnes del CP Costa i Llobera participen a una de les visites del projecte L'Escola al Mercat


Els alumnes del CP Costa i Llobera participen a una de les visites del projecte L'Escola al Mercat


Els alumnes del CP Costa i Llobera participen a una de les visites del projecte L'Escola al Mercat

Data darrera modificació: 23 de març de 2023