Publicador de continguts


Els ajuntaments de Palma i Llucmajor signaran un Conveni de col·laboració per a la neteja del torrent dels Jueus


26 de març de 2024

Aquesta setmana començarà la primera neteja conjunta de la trama urbana del torrent que separa els dos municipis

Cort destina 200.000 euros anuals al sanejament dels vuit torrents que passen pel municipi, en uns treballs que permeten la retirada de 300 tones d’enderrocs

Palma, 26 de març de 2024.- Els ajuntaments de Palma i de Llucmajor signaran un acord de col·laboració en el qual tots dos desenvoluparan de manera conjunta el manteniment, neteja i recollida de possibles residus que es dipositin a la trama urbana del torrent dels Jueus. L’Ajuntament de Llucmajor serà responsable de la recollida dels residus sòlids urbans els anys 2024 i 2026 i l’Ajuntament de Palma els anys 2025 i 2027, ja que l’esmentat Conveni tindrà una durada de 4 anys.

Cal recordar que des de l’any 1954, el torrent dels Jueus delimita, en el darrer tram, la divisió entre els municipis de Palma i Llucmajor i que el seu manteniment correspon als dos consistoris. Aquest fragment del torrent que discorre per la trama urbana de l’Arenal té una longitud aproximada d’uns 300 metres i, en estar en un nucli turístic suporta una densitat de població molt important en determinades èpoques de l’any.

A causa d’aquest augment de densitat poblacional, el llit del torrent és, en moltes ocasions, la ubicació final de residus que no es dipositen de manera correcta als llocs habilitats pels ajuntaments de Palma i Llucmajor, per la qual cosa es produeixen dipòsits de, per exemple, llosques, envasos o plàstics que, amb les pluges, acaben a l’arena de la platja de l’Arenal o a l’aigua de la badia de Palma.

En el Conveni que se signarà, cada Ajuntament es comprometrà a un mínim de dues actuacions integrals cadascun dels anys que té assignada la neteja de la zona, sent la primera d’elles abans de les dates de Setmana Santa.

Així mateix, l’acord recollirà que es podran realitzar actuacions conjuntes entre els dos ajuntaments, tal com la que s’ha realitzat aquest matí. En aquest sentit, la tinenta de batle d’Infraestructures i Accessibilitat, Belén Soto, ha destacat que es tracta “d’una oportunitat única per a poder dur a terme d’una manera coordinada el manteniment de l’espai que delimita els dos municipis”.

La tinenta de batle ha recordat que el seu departament destina prop de 200.000 euros anuals a mantenir nets els trams urbans dels vuit torrents del municipi i que els treballs permeten la retirada de més de 300 tones d’enderrocs en cada campanya.

Per part seva, la batlessa de Llucmajor, Xisca Lascolas, ha destacat que “la futura signatura d’aquest Conveni de col·laboració reforça el nostre compromís de mantenir en les millors condicions una zona turística com la de l’Arenal en la qual els dos municipis tenim interessos en comú, i que demostra que la col·laboració entre municipis de l’àrea metropolitana de Palma no sols és possible, sinó que és necessària per a tots dos”.

Data darrera modificació: 26 de març de 2024