Publicador de continguts


El Tir de Fona tindrà el primer camp oficial a Palma a final d'any


3 d’agost de 2022

José Hila: "La cessió d'aquest espai permetrà desenvolupar, fomentar i impulsar a Palma aquesta modalitat tradicional  i autòctona balear amb segles d'història a les illes"

Albert Comas: "Des de la Federació Balear de Tir de fona volem agrair a l'IME la cessió d'ús del que serà el primer camp de tir de fona oficial a Palma. Aquest camp de tir serà una oportunitat d'or per a refermar i promocionar aquest esport tan nostre. Esperam tenir-ho enllestit a final d'any"

Palma, 3 d'agost de 2022.- El batle de Palma, José Hila; el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, i el gerent de l'IME, Rafa Navarro, s'han reunit avui a Cort amb Albert Comas i Joan Oliver, president i vicepresident de la Federació Balear de Tir de Fona, amb motiu de la cessió d'ús d'un terreny municipal. 

La parcel.la està situada al carrer Josep Antoni de Cabanyes, al Polígon Can Valero. Aquest espai reuneix els requisits per a donar resposta a les necessitats del tir de fona amb pedra i poder acollir entrenaments i competicions oficials.

Hila ha destacat la importància d'aquesta autorització d'ús de la parcel.la: "La cessió d'aquest espai permetrà desenvolupar, fomentar i impulsar a Palma aquesta modalitat tradicional  i autòctona balear amb segles d'història a les illes", ha explicat. 

El batle també a fet referència a la contribució dels foners com a defensors de les costes de les illes entre els segles IV i I a.C., uns orígens que "es consoliden i es forgen gràcies a l'excel.lent treball de la Federació, amb el compromís de mantenir els arrels a través de l'esport". 

Gràcies a aquest acord, que s'estableix inicialment per un període de quatre anys, es podrà fomentar i difondre la pràctica d'aquest esport protegit.

Comas, també ha valorat molt positivament aquesta cessió d'ús: "Des de la Federació Balear de Tir de fona volem agrair a l'IME la cessió d'ús del que serà el primer camp de tir de fona oficial a Palma. Aquest camp de tir serà una oportunitat d'or per a refermar i promocionar aquest esport tan nostre. Esperam tenir-ho enllestit a final d'any".

Després de la neteja del terreny per part de l'IME, la Federació adequarà l'espai amb diferents actuacions com la instal.lació de xarxes protectores, gàbies de llançament, contenidors d'emmagatzematge, barreres, etc.  

Data darrera modificació: 6 de març de 2023