Publicador de continguts


El Teatre Mar i Terra serà la seu de les projeccions del Festival Internacional de Cinema Italià i Espanyol “Estimar”, amb entrada gratuïta per als espectadors


10 de juny de 2024

L’esdeveniment, que tindrà lloc del 13 al 17 de juny, sota l’organització d’AgenciaCom, ha estat presentat aquest dilluns a l’Ajuntament i engloba també activitats adreçades als professionals

Palma, 10 de juny de 2024.- L’Ajuntament de Palma ha acollit aquest dilluns la presentació de la novena edició del Festival Internacional de Cinema Italià i Espanyol “Estimar”, que tindrà lloc del 13 al 17 de juny a dos emplaçaments: el Teatre Mar i Terra, pel que fa a la projecció de les pel·lícules seleccionades, i l’hotel HM Palma Blanc, on es desenvoluparan les reunions i trobades de caràcter professional.

A la roda de premsa hi han assistit el director general de Música i Arts Escèniques, Rafel Brunet; la directora artística del festival, Gabriela Carlucci, i el promotor Francesco Donvito.

Per part d’AgenciaCom, que s’ha fet càrrec de l’organització, hi han estat presents el seu CEO, Toni Martorell; la directora, Beatriz Díez Mayans, i la directora de Comunicació, Laura Marquès, que s’ha ocupat de conduir l’acte celebrat al vestíbul de Cort.

D’aquesta manera, “Estimar” arribarà, un any més, a la seva cita amb el públic de Palma, amb una diversa oferta de títols, tant italians com espanyols, que s’exhibiran íntegrament al teatre municipal Mar i Terra, amb entrada gratuïta per a tot el públic. Els interessats a aconseguir una localitat han d’accedir, prèviament, al web de reserves del Mar i Terra, o bé s’han de personar a la taquilla una hora abans de la projecció.

La primera sessió està prevista per a aquest divendres, 14 de juny, amb dos títols destinats a captar l’interès dels cinèfils: Septiembre, cinta que va dirigir Carlos Aceituno l’any 2023, i Comandante, pel·lícula italiana que va inaugurar recentment la vuitantena edició del Festival Internacional de Cinema de Venècia i que es va rodar a les ordres d’Edoardo De Angelis.

El programa engloba també produccions tan estimulants com La mesita del comedor, nominada als Goya 2024 i expressament recomanada pel prolífic i exitós autor de relats de ciència-ficció Stephen King, i Io capitano (“Jo capità”), que s’exhibirà el 17 de juny, coincidint amb la cloenda del Festival, amb la presència del seu director, Matteo Garrone.

En relació amb l’oferta expressament adreçada al sector professional, val la pena destacar activitats com ara la presentació de la pel·lícula Sottane e Latifondo, dirigida per Dora Attubato i Marcella Mitaritonna, o la taula rodona sobre cinema i impremta, amb la intervenció de Fabio Saccuzzo, de l’Studi Sacuzzo e Associati, i Gianfranco Passalacqua, de Passalacqua Legal Network.

Igualment, el dissabte 15 de juny tindrà lloc una trobada dels responsables polítics i institucionals de l’Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca amb la direcció del Festival i els actors i productors que prenen part en l’esdeveniment, i, dos dies després, el dilluns 17, es realitzarà l’acte de presentació de la Film Comission Basilicata i el Festival Maraetale.

Aquesta mateixa jornada està prevista la projecció de la pel·lícula Non credo in niente, que, segons els organitzadors, suposa un exemple de suport als joves directors i guionistes, atès que ha estat rodada per Alessandro Marzullo, un jove creador cinematogràfic que encara no ha fet els 30 anys.

Aquesta projecció estarà oberta a l’assistència dels mitjans de comunicació, els professionals i els futurs actors de l’ESADIB i alumnes de Comunicació Audiovisual del CESAG.

 

Data darrera modificació: 10 de juny de 2024