Publicador de continguts


El regidor de Cultura presenta el web bibliopalma.es que millora el servei als usuaris de les biblioteques


31 d’octubre de 2011

Palma, 31 d'octubre de 2011.- El regidor de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Palma, Fernando Gilet, ha presentat avui en roda de premsa el web www.bibliopalma.es. Aquest web ofereix un millor servei i major informació als usuaris de les biblioteques i suposa una valuosa eina de difusió de les activitats i del seu fons documental.

A www.bibliopalma.es hi podem trobar un directori de les biblioteques amb la ubicació, telèfon, horari i persona de contacte de cadascuna d'elles. Cada biblioteca comptarà també amb un espai propi a la web, on publicarà les fotografies, notícies i activitats que realitzi.

Durant la seva intervenció Fernando Gilet ha assegurat que "la difusió de la nostra oferta cultural és una prioritat" i ha afegit que "som molt conscients de la necessitat d'anar adaptant els nostres serveis a les noves tecnologies, amb l'objectiu de facilitar informació i ajudar així a coordinar i millorar l'oferta cultural de la ciutat".

L'apartat que dota de major rellevància al web, és el fet de poder consultar ja no només tot el catàleg de les biblioteques municipals de Palma sinó que, a través del CABIB (catàleg col.lectiu de les Illes Balears ), podrem consultar els fons de la majoria de biblioteques de les Illes i saber en tot moment l'estat de qualsevol document. Aquesta eina permetrà a la llarga poder establir el préstec interbibliotecari, i acostarà als usuaris els fons d'altres biblioteques.

Si qualque usuari vol fer-se el carnet de les biblioteques, a través d'un formulari de la web, podrà sol.licitar a la biblioteca que l'hi tramitin i anar a recollir-lo en el moment que rebi el correu electrònic corresponent.

Les persones que ja són usuàries de les biblioteques podran reservar aquells documents que en aquests moments estiguin en préstec, prorrogar els documents que ja tinguin, i saber en tot moment l'estat de la seva fitxa personal: documents prestats, data de devolució, etc.

A més de la informació de les biblioteques municipals de Palma, hi ha enllaços seleccionats del món bibliotecari, de literatura, del món editorial i un directori de premsa digital.

Els lectors més petits que trobaran al web el seu espai amb dibuixos per pintar i divertits jocs.

Bibliopalma tindrà també presència activa en les principals xarxes socials com Facebook i twitter.El web ha estat realitzat per Calma Civic Media, guardonada en el certamen d'Eureka Emprenedors 2010 a Balears.

El regidor de Cultura presenta el web bibliopalma.es que millora el servei als usuaris de les biblioteques

Data darrera modificació: 28 d’abril de 2023