Publicador de continguts


El projecte "L'escola al mercat"explica als escolars els avantatges dels aliments frescs als mercats municipals


23 de novembre de 2011

- Els infants de tercer curs del col-legi públic Gabriel Vallseca han visitat el mercat municipal de Pere Garau

- Amb aquest projecte Cort dóna a conèixer els mercats municipals com a part dels nostres barris i de la nostra cultura, dinamitzant-los

Palma 23 de novembre de 2011. La regidora de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma, Rosa Llobera, ha acompanyat aquest matí els infants del tercer curs del col-legi públic Gabriel Vallseca al mercat municipal de Pere Garau. La visita ha començat amb un extens recorregut per les diferents seccions, on els infants han pogut escoltar les explicacions sobre els beneficis de la fruita i la verdura fresca; s'ha incidit sobre els productes de temporada i els que formen part com a ingredients d'alguna tradició gastronòmica; a més han conegut de primera mà el mercat del seu barri. L'activitat ha finalitzat amb un berenar saludable i se'ls ha lliurat material divulgatiu per a treballar sobre l'alimentació.

Aquesta activitat es troba emmarcada dins el projecte "L'escola al mercat" i forma part d'un conveni de col-laboració entre la Regidoria de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma i diverses conselleries del Govern de les Illes Balears: Sanitat; Educació i Cultura; Agricultura i Pesca; Comerç, Indústria i Energia; la Cambra de Comerç, Indústria i Innovació; l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears, els majoristes de fruites i verdures de Mercapalma, els minoristes dels mercats municipals de Palma (Federació de Mercats Municipals de Mallorca) i Mercapalma.

L'activitat té diverses finalitats, entre les quals es troba, fomentar el consum de fruites i verdures a través de l'adquisició d'hàbits alimentaris correctes per a la prevenció de l'obesitat infantil, donar a conèixer als escolars els avantatges de comprar els aliments frescs als mercats municipals del mateix barri, fomentar el consum de productes de la terra, autòctons i de temporada, com a pràctica de consum sostenible i, a més, donar a conèixer els mercats municipals com a part dels nostres barris i de la nostra cultura, dinamitzant-los.

La regidora Rosa Llobera s'ha mostrat satisfeta amb aquest projecte i amb la gran acollida té entre els centres educatius de la ciutat.

El projecte 'L'escola al mercat'explica als escolars els avantatges dels aliments frescs als mercats municipals

Data darrera modificació: 28 d’abril de 2023