Publicador de continguts


El pròxim 24 de novembre s'encendran els llums de Nadal a Palma


18 de novembre de 2021

En total tindran enllumenat nadalenc 135 carrers i places de Palma als quals s'han decorat mil arbres i palmeres i instal.lat 415 quilòmetres de garlandes.

Palma, 18 de novembre de 2021. La tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, i el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, han explicat el dispositiu de llums de Nadal que tindrà Palma a partir del pròxim 24 de novembre.

Com ja es va fer l'any passat, per tal d'evitar aglomeracions i permetre a un major nombre de ciutadans que gaudeixin d'aquesta jornada, no tindrà lloc una festa de l'encesa. Com l'any passat, l'encesa s'ha convertit i dividit en diferents espectacles de llum i so que es duran a terme a diversos endrets de la ciutat durant el cap de setmana vinent.

A la plaça de Cort hi haurà dia 24 un espectacle lumínic, que s'anirà repetint, inspirat en el dadaisme, fusionant llums de colors i que du per títol CORTLIGHT. Es projectarà a partir de les 18 hores.

La inauguració del Betlem i de la bústia reial enguany es farà un altre dia, el divendres 26.

"Llum, llum, llum"

Aquest és el títol que aglutina tots els espectacles que es duran a terme a sis ubicacions de la ciutat els horabaixes del dissabte 27 i el diumenge 28 de 18 a 21 h i que tenen un cost de 93.400 euros. La directora artística Elisa Martínez ha estat un any més l'encarregada d'organitzar aquests espectacles, inspirats en el moviment dadaista i que fusionen l'art i la vida. Sis companyies faran que la màgia de la llum ompli la ciutat a través d'espectacles itinerants, i d'altres que tindran lloc amb diferents passis amb cabuda reduïda.

El pati del CEIP Aina Moll acollirà l'espectacle MOMO, un muntatge de dansa vertical i mapping. La plaça del Bisbe Berenguer de Palou (plaça dels Patins) serà l'escenari on tindrà lloc Mapping Walls, una instal.lació analògica interactiva. La cercavila de titelles gegants Light Dancers recorrerà el carrer del Palau Reial, mentre que a Ses Voltes els ciutadans podran jugar amb Insectàrivm, una instal.lació audiovisual interactiva. Molt a prop, a la plaça de la Llotja, es farà un espectacle de clown i el mapping Senda sobre Ruedas. En darrer lloc, als jardins de l'Hort del Rei hi haurà la instal.lació lumínica transitable Jardí Màgic.

Segons ha explicat el regidor Alberto Jarabo "volem que tothom pugui gaudir dels llums de Nadal. És per això que els espectacles de l'encesa es fan en diferents dies i diverses ubicacions per tal d'evitar aglomeracions de gent. Pregam seny a la ciutadania i que compleixi les mesures sanitàries vigents".

Il.luminació nadalenca

Enguany, la il.luminació nadalenca recupera la tradicional carpa de la plaça Major i s'instal.len també com a novetat llaços a l'avinguda d'Antoni Maura. A més, se sumen carrers decorats a barriades, com el carrer de Roselló i Cazador, el carrer de Santiago Álvarez Avellán a la Indioteria, la carretera de Llucmajor a l'Aranjassa, la carretera Militar a l'Arenal i el carrer de Pasqual Ribot a Son Dameto.

En total s'han decorat amb il.luminació un total de 1.074 arbres i palmeres de Palma i s'han penjat 415 quilòmetres de garlandes. L'Ajuntament de Palma, a través de l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat, ha instal.lat, des del passat mes de setembre, la il.luminació de Nadal de més de 135 carrers i places de la ciutat.

Per a la regidora Angélica Pastor "és molt important l'esforç que hem fet des de l'àrea per a acostar-nos a les barriades. Cada any hem anat millorant pel que fa a ubicacions afegint nous endrets per tal que l'enllumenat nadalenc arribi pertot"

Els emplaçaments de Palma amb enllumenat nadalenc són els següents:

  • Centre:
    Ample de la Mercè, Antoni Maura, Antoni Maura (llaços), arbrede Jaume III, arbre del parc de la Mar, Avingudes, Costa del Gas, Baró de Santa Maria del Sepulcre, Bisbe Campins, Blanquerna, Bonaire, d'en Brossa i escales, Can Brondo, Can Verí, Caputxins, Cazador, Colom, Concepció-Aigua, Conquistador, Constitució, Corderia, costa de la Pols, Forn del Racó, Galera, Guixers, Jaume II, Jaume III, Jovellanos, Llotgeta, Montcades, Monges, Oms, Orfila, Palau Reial, Paners, Paraires, pas d'en Quint, Born, la Rambla, passeig de Mallorca, passeig de Sagrera, Pescateria, Argenteria, plaça de Cort, plaça de la Reina, plaça d'Espanya, plaça del Rei Joan Carles I, plaça Major, plaça del Mercat, plaça de l'Olivar, plaça de la Pescateria, plaça de la Quartera, plaça del Rosari, plaça de Santa Eulàlia, plaça del Sant Esperit, plaça de Santa Catalina, Porta Pintada, Porta de Sant Antoni, Puigdorfila, Sant Felip Neri, Sant Miquel, Sant Martí, Sant Nicolau, Sant Domingo, Sant Esperit, Can Serra de Marina, Set Cantons, Sindicat, Sindicat/Triquet, Tous i Ferrer, plaça de Frederic Chopin, Unió, Velázquez, Mare de Déu de la Salut i Volta de la Mercè
  • Carrers complets a barriades:
    31 de Desembre, Aragó, Arxiduc Lluís Salvador, Arxiduc Lluís Salvador/Alexander Fleming, avinguda de l'Argentina, Catalunya, Costa i Llobera, Fàbrica, Francesc Suau, General Riera, Jaume Balmes, Joan Crespí, Nuredduna, passeig Marítim/Argentina, passeig Marítim/Auditòrium, passeig Marítim/Tito's, Rafael Rodríguez Méndez, Reis Catòlics, Rosselló i Cazador, Torcuato Luca de Tena, Vinyassa, Arquebisbe Aspàreg (Pere Garau), Eusebi Estada, Manacor, Indalecio Prieto, avinguda del Cid, Francesc Martí i Mora, avinguda de Joan Miró, Santiago Álvarez Avellán, Joan Alcover i Barceló i Combis, carretera de Llucmajor (l'Aranjassa), Juan Gris, camí de Son Rapinya, camí de la Vileta, carretera Militar, Pasqual Ribot
  • Ubicacions puntuals a barriades:
    el Camp Redó, l'Arenal/plaça dels Nins, la Bonanova, Cala Major, el Camp d'en Serralta, el Camp Redó, Can Pastilla, Cal Capiscol, la Casa Blanca, el Coll d'en Rabassa/plaça de l'Església, el Coll d'en Rabassa, plaça de Quadrado, el Fortí, el Pil.larí Nou, el Terreno, Establiments, Gènova/plaça de Sant Salvador, els Hostalets/plaça de Santa Elisabet, Indioteria rural, el Jonquet (plaça del Vapor), la Calatrava, les Meravelles/Can Alegria, Mare de Déu de Lluc, Miquel Dolç, el Molinar, Monti-sion/la Calatrava, Pere Garau/Francesc Manuel de los Herreros, Pere Garau/plaça de Francesc Garcia i Orell, Polígon de Llevant, el Puig de Sant Pere, el Rafal Nou, el Rafal Vell, Sant Agustí, Sant Jordi, Santa Catalina, el Secar de la Real, Son Sardina, Son Anglada, Son Canals/Josep Darder, Son Cladera, Son Espanyolet, Son Espanyolet/les Cases Noves, Son Ferriol/els Hostalots, Son Flor, Son Fortesa (sud), Son Gibert, Son Roca, Son Ximelis, Verderol, el Viver

El pressupost del desmuntatge i muntatge dels llums de Nadal suma 822.326,39 € als quals s'ha d'afegir una inversió de 161.625 €. En total s'hi destinen 983.951 euros.

Data darrera modificació: 20 de desembre de 2022