Publicador de continguts


El nou carril bici de Son Moix, que abraça des de la rotonda del camí de la Vileta fins a la rotonda del camí de Jesús, suma dos quilòmetres més i avança cap al futur anell ciclista
 


12 d’abril de 2024

Els regidors de Mobilitat i Infraestructures han visitat aquest nou carril bici

Palma, 12 d’abril de 2024.- El tinent de batle de Mobilitat, Toni Deudero, i la tinenta de batle d’Infraestructures, Belén Soto, han visitat aquest divendres la finalització d’obres del nou carril bici, que comprèn des de la rotonda del camí de la Vileta fins a la rotonda del camí de Jesús.
Deudero ha detallat les actuacions que s’han executat en aquest nou traçat en assenyalar que “aquesta intervenció farà que disposem de dos quilòmetres més de carril bici que abans no existien, fet que implica una aposta clara per la mobilitat sostenible. L’execució d’aquest carril s’ha completat amb la instal·lació, a petició dels veïns, de dos semàfors amb pas de vianants i càmeres de vigilància perquè els vehicles redueixin la velocitat al pas per aquesta zona. Per a l’Ajuntament de Palma, el principal objectiu és la seguretat dels vianants i ciclistes, per la qual cosa s’ha procedit a segregar el carril bici pel que fa a la vorera i s’ha instal·lat senyalística horitzontal i vertical, i cal sumar-hi senyalitzacions per a informar sobre la parada dels autobusos”.

Anell ciclista
El responsable de Mobilitat ha insistit que “actualment Palma disposa d’un total de 101,7 quilòmetres de carril bici. Aquest nou traçat a l’entorn de Son Moix forma part de la xarxa de carril bici, que s’anirà ampliant dins una actuació integral que s’inicia a Gènova fins a pràcticament la carretera de Valldemossa i d’allà a l’entrada del polígon de Son Castelló amb la carretera de Sóller. És el que anomenam anell ciclista”.
Actualment, ha conclòs Deudero, “es troba en execució el tram del camí dels Reis des de la rotonda de Gènova fins a la rotonda del camí de Son Rapinya, amb 1.100 metres de recorregut. Així mateix, està en execució el carril bici del tram que va des del camí dels Reis des de la rotonda de Can Valero fins a la rotonda d’Establiments amb un recorregut de 325 metres, i està projectada l’execució del camí ciclable del tram del camí dels Reis des de la carretera de Valldemossa fins a la carretera de Sóller. A més, està previst desplaçar al camí dels Reis una estació de Bicipalma que actualment està situada al carrer de Bartomeu Cabrer”.
Per la seva banda, Belén Soto ha afegit que “aquest nou carril compta amb una longitud de 370 metres, amb un cost total de 522.692 euros, 371.145 dels quals corresponen a inversions en voreres i 151.547 euros a asfaltat”.


Actuacions conjuntes entre regidories

Mobilitat, Infraestructures i l’SMAP continuen treballant conjuntament tant en l’adequació de nous carrils bici com en l’increment d’estacions de BiciPalma per a fomentar l’ús de la bicicleta, ja que l’objectiu de l’Ajuntament de Palma és crear una xarxa lineal de carrils bici que permetin a l’usuari enllaçar les diferents barriades.
El passat 15 de gener es varen presentar les noves estacions de Bicipalma situades a la Gran Via Asima al polígon de Son Castelló i al camí vell de Bunyola al costat del recinte de Son Fusteret.

Amb aquestes dues noves instal·lacions, Bicipalma pretén facilitar els trajectes amb bicicleta pública cap al polígon de Son Castelló, un dels principals centres de treball de la ciutat. A més, es millora el nexe de connexió amb les estacions situades als voltants de Son Rossinyol.

Així mateix, també s’ha activat l’estació de Pompeu Fabra. Aquesta nova estació millora la connexió de la xarxa al voltant de Son Oliva i el Conservatori i reforça els trajectes des d’aquesta zona de Palma cap als polígons. També s’ha incorporat una nova estació situada entre el camí Vell de Sineu i una altra d’ubicada a la carretera de Manacor (al costat de l’Estadi Balear) que, juntament amb les ja existents, situades entre el camí Fondo i el camí Salard, completen el nexe de connexions de Son Malferit. D’aquesta manera, Bicipalma suma 84 estacions actives.

Data darrera modificació: 12 d’abril de 2024