Publicador de continguts


El jurat comunica els finalistes del Concurs Pop Rock 2023


18 de setembre de 2023

Guille & The Waves, Ultraviolet, The Ripples, Negre, Maria Antònia i Lidia Román s’imposen a les semifinals que han tingut lloc aquest cap de setmana al Velòdrom Illes Balears

Palma, 18 de setembre de 2023.- Els grups i solistes Negre, Guille & The Waves, Ultraviolet, The Ripples, Maria Antònia i Lidia Román han accedit a la gran final del Concurs Pop Rock 2023, per decisió del jurat que ha seguit amb atenció les actuacions que els 16 semifinalistes han duit a terme al llarg d’aquest passat cap de setmana al recinte del Velòdrom Illes Balears, dins la programació de la Fira Internacional del Disc.

La gran final se celebrarà el pròxim 30 de setembre, a Ses Voltes, en el transcurs d’un multitudinari concert que dirimirà el conjunt o solista guanyador d’aquesta nova edició, la quarta que s’organitza des de la recuperació d’aquest emblemàtic esdeveniment cultural i musical, creat per primera vegada l’any 1983, fa ara ja 40 anys. En la cloenda del certamen, el públic podrà gaudir també de l’actuació del grup Bilo, guanyador de l’edició de 2022.

El jurat d’aquesta edició està integrat per Carme Castells, responsable de la gestió de la Fundació Mallorca Literària; Pau Fornés, director comercial i de Comunicació de Mallorca Lives; Pazzis Veiret Sautter, compositor i promotor musical, i cantant i baixista de la banda The T-Makers, i Maria Hein, cantant, compositora i productora, premi a la Millor Cançó i Millor Artista Revelació al festival Enderrock de 2021.

Amb vista a la gran final, se sumarà al jurat Juanjo Monserrat, músic, cantautor, compositor i productor, guardonat recentment amb dos Latin Grammy’s pel seu èxit Tacones rojos, que interpreta Sebastián Yatra.

Els integrants de l’equip qualificador han destacat la qualitat de les propostes artístiques que han competit per a formar part del cartell de la final del Pop Rock 2023, circumstància que ha dificultat extraordinàriament l’elecció dels guanyadors.

Sobre els finalistes, cal destacar els aspectes següents:

Guille & The Waves és una banda liderada per Guillermo Borràs (Palma, 1992), que forma part del col·lectiu mallorquí Fresh, una jove promotora que agrupa alguns dels millors conjunts de l’escena balear. L’especialitat d’aquest grup és el pop rock i ha pres part en la semifinal amb els temes Summer Breeze i Please Don’t Go.

Lidia Román es una jove cantautora de 20 anys d’edat, originària de Bunyola, que des ben jove ha viscut plenament el so del flamenc i altres estils musicals que envoltaven l’entorn familiar. De fet, és neboda de Benjamín i Benji Habichuela. A les semifinals ha interpretat els temes Arena fina i Tinc por.

Maria Antònia, nom artístic de Maria Antònia Rosselló, va néixer a Petra fa 24 anys i, a més de la seva dedicació al món de la música, és també psicòloga de professió. El seu estil és el pop i ha presentat els temes Trobar-me i Little Kisses.

Negre és un grup sorgit a Santa Maria del Camí i format per Fabi Bover (veu i guitarra), Pasqual Marí (bateria) i Josep Campins (baix). Practiquen l’estil del Synth Pop i oferiren al públic del Palma Arena els temes Un himne qualsevol i Gelat.

The Ripples va iniciar la seva trajectòria l’any 2022, de la mà de Nacho Andreu i Toni Sbert com a compositors principals, als quals se sumaren, posteriorment, altres integrants. La seva especialitat és el rock, i ha interpretat a les semifinals els temes Restless i Night That Never Lasts.

Finalment, Ultraviolet es va crear el 2022 com a grup de pop. Els seus integrants són Darcy Violet (veu i piano), RVNTH (guitarres), Peter (baix) i Germán (teclats i programació). Interpretaren Stranger Man i Two Hearts.

La resta de grups i solistes que han intervingut en les semifinals d’aquest passat cap de setmana són Apotraico (Eivissa), Dahlia (Menorca), i, de Mallorca, Danïo, Lluna, Manena Duel, Mantra, Miss Loopita, Silvestrecatapulta, The Big Break i Yoko Factor.

El guanyador del Concurs Pop Rock tindrà la possibilitat d’actuar en el programa de la Revetla de Sant Sebastià 2024, amb un contracte valorat en 3.000 euros. A més, serà un dels artistes convidats a la Fira B, organitzada per l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Els grups o solistes que quedin en segona o tercera posició també actuaran a la Revetla de Sant Sebastià, amb un contracte de 2.000 i 1.000 euros, respectivament.

A tots aquests premis, cal afegir els accèssits o reconeixements especials atorgats per les entitats i empreses col·laboradores.

 

Data darrera modificació: 19 de setembre de 2023