Publicador de continguts


El Centre de Benestar Animal de Son Reus cedeix en adopció un aligot de Harris per a millorar les seves condicions de vida


17 de novembre de 2023

El tinent de batle de Medi Ambient, Llorenç Bauzá, ha lliurat l’au a l’associació de falconeria “Tramuntana”

Aquest cap de setmana les instal·lacions municipals acullen el congrés nacional del grup de comportament animal de l’Associació de Veterinaris

Palma, 17 de novembre de 2023.- El tinent de batle de Medi Ambient, Llorenç Bauzá, i el director general de l’Àrea, Sebastià Pujol, han assistit a l’acte de cessió d’un aligot de Harris entre l’Ajuntament de Palma i l’Associació Esportiva de Falconeria i Conservació de Rapinyaires “Tramuntana”.

Aquesta cessió, que ha tingut lloc al Centre de Benestar Animal de Son Reus, s’ha realitzat mitjançant el sistema d’adopció i persegueix millorar les condicions de vida de l’aligot, que roman al Centre des del novembre de 2016, quan va ser acollit a instàncies de la Policia Local.

L’ocell requereix un tractament diferent de la resta d’animals domèstics que acull el Centre Municipal, tant en el seu ensinistrament com en la seva alimentació, per la qual cosa els tècnics han aconsellat aquesta adopció prioritzant el seu benestar.

Dins l’acord de cessió s’especifica que l’animal no podrà ser utilitzat per a experimentació de cap tipus, ni estar sotmès a cap tipus de maltractament ni a tractament contrari a les disposicions de la Llei de benestar animal. Així mateix, s’estableix que ha de tenir un allotjament adequat a la seva espècie, ha de ser mantingut en bones condicions higièniques i facilitar-li l’exercici físic, entre altres.

D’altra banda, el tinent de batle de Medi Ambient ha agraït a l’Associació de Veterinaris Especialistes, AVEPA, que hagi triat les instal·lacions de Son Reus per a celebrar el congrés nacional del seu grup de medicina del comportament animal.

En aquesta trobada, que se celebrarà el dissabte 18 i diumenge 19 de novembre, està previst tractar, entre altres qüestions, l’etologia clínica equina, les dificultats en el tractament dels problemes de comportament dels animals petits, l’estudi de diversos casos clínics i sessions pràctiques.