Publicador de continguts


El castell de Bellver acollirà el conjunt de l’oferta cultural i artística de l’Ajuntament al llarg dels vespres d’estiu


10 de juny de 2024

El primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, ha presentat la programació de “Nits a Bellver”, que inclou un ventall divers d’activitats que s’obriran aquest dimecres amb l’actuació de Lori Meyers, primer dels concerts prevists al Mallorca Live Festival

Palma, 10 de juny de 2024.- El primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, ha presentat aquest dilluns la programació de “Nits a Bellver”, un esdeveniment destinat a traslladar a l’emblemàtica fortificació, íntimament lligada al patrimoni i la història de Palma, el conjunt de les activitats culturals, artístiques, musicals i escèniques que l’Ajuntament durà a terme al llarg d’aquest estiu.

La previsió engloba un total de 30 activitats, que arrancaran el pròxim dimecres 12 de juny, a les 20.30 hores, amb la gala inaugural, que servirà, també, com a pòrtic d’entrada de la nova edició del Mallorca Live Festival i que acollirà un concert acústic de la banda granadina Lori Meyers, precedit per l’actuació del grup mallorquí Alanaire i amb l’acompanyament del DJ eivissenc Bruno Roth.

Així s’ha donat a conèixer al llarg de la roda de premsa que ha tingut lloc a Can Oms i a la qual han assistit els responsables de l’organització del Mallorca Live Festival: el seu CEO, Álvaro Martínez; el director de Màrqueting i Patrocinis, Pau Forner, i la directora de Comunicació, MaJo García. Per part de l’Ajuntament, també hi ha estat present el director general de Música i Arts Escèniques, Rafel Brunet.

En paraules del regidor de Cultura, “representa per a Cort un privilegi tenir l’oportunitat de formar part d’un esdeveniment que ha traspassat les fronteres de l’illa i que ha captat l’atenció del públic nacional i internacional gràcies a la qualitat que, any rere any, reuneix el seu cartell”.

Igualment, al llarg de la seva intervenció, el primer tinent de batle ha remarcat que amb la posada en marxa d’una iniciativa com “Nits a Bellver” s’està materialitzant “un canvi de cicle pel que fa a les polítiques culturals de la ciutat, orientat a posar en valor el castell com a espai de cultura i per a la cultura a Palma”.

En aquest sentit, Javier Bonet ha remarcat que des de l’Àrea municipal de Cultura s’ha preparat una programació “ambiciosa”, que s’estendrà fins al 30 d’agost i que recull, segons ha indicat, “les diferents especialitats culturals i artístiques, des de la música i el jazz fins a la dansa, els concerts, el teatre, i, dins aquesta darrera modalitat, el teatre clàssic”.

Entre les propostes més remarcables de “Nits a Bellver” hi ha el Jazz Palma Festival, que s’obrirà el dia 1 d’agost amb l’actuació de la trompetista, saxofonista, cantant i compositora catalana Andrea Motis.
La resta de concerts aniran a càrrec de figures tan representatives com Richard Bona & Alfredo Rodríguez Trío, Rita Payés & Xavi Torres, i Marco Mezquida Trío.

Al mateix temps, el 20 d’agost, hi haurà un esdeveniment molt especial: la Gala de Dansa, que duran a terme ballarins mallorquins que, gràcies al seu talent, han aconseguit formar part de grans companyies internacionals.

Una altra cita marcada en vermell al calendari de “Nits a Bellver” és la del 9 de juliol, dia en el qual la Coral Universitària de les Illes Balears oferirà l’actuació titulada “Anonymous was a woman”, centrada en les creacions de dones compositores.

Capítol a part mereix la implicació de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, amb el seu cicle de concerts Estius Simfònics.

La música que es podrà escoltar aquest estiu al castell de Bellver també arribarà de la mà de Simfovents, sota la direcció del mestre Francisco Valero-Terribas. El primer concert tindrà lloc el 5 de juliol, amb la funció titulada “Poemes de terra i natura”, i continuarà el dia 12 amb les “Danses simfòniques” i, després d’aquesta data, amb el concert “Festa!”.

El regidor ha assenyalat que “Nits a Bellver” “és també un esdeveniment que pretén reivindicar la memòria dels nostres artistes”. A tal efecte, ha explicat que el 29 de juny està previst el concert “Javaloya Simfònic” en homenatge a Serafí Nebot, precisament el dia en què es complirà un any exacte de la seva mort, als 90 anys d’edat.

Igualment, aquest estiu, els vespres culturals del castell de Bellver reconeixeran els 40 anys de trajectòria del Teatre Sans mitjançant la representació d’una de les obres més celebrades d’Estudi Zero: La cantant calba.

Al mateix temps, el darrer dia de l’esdeveniment, el 30 d’agost, el millor teatre clàssic arribarà a Palma de la mà d’un dels dramaturgs espanyols més universals: Francisco de Rojas Zorrilla, de qui es representarà Los bandos de Verona.

Aquesta producció, dirigida per Daniel Alonso de Santos, forma part de la programació del Festival Iberoamericà “Siglo de oro”, i serà, com ha exposat Bonet, “el millor punt i final possible per a aquestes apassionants nits d’estiu que ens esperen al castell de Bellver”.

Algunes de les altres propostes culturals i artístiques integrades dins l’esdeveniment són la celebració del Dia Europeu de la Música, a càrrec dels alumnes del Conservatori Professional; el vespre dedicat als grans mestres de la música espanyola, o l’actuació de Cris Juanico, acompanyat per Simfovents, dins el festival Cançons de la Mediterrània.

 

 


Data darrera modificació: 10 de juny de 2024