Publicador de continguts


El Castell de Bellver acull el pròxim diumenge una nova edició del Diumenge de l’Àngel


2 d’abril de 2024

Enguany es compleix el 40 aniversari de la recuperació d’aquesta festa, que originàriament va començar a celebrar-se el 1407

Palma, 2 d’abril de 2024.- Lourdes Roca, segona tinenta de batle i regidora de Participació Ciutadana, ha presentat aquest matí el programa d’activitats del Diumenge de l’Àngel juntament amb representants de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma.

La celebració d’una de les festes populars de major arrelament tindrà lloc el pròxim diumenge, 7 d’abril, al Castell de Bellver i comptarà amb un gran nombre d’activitats que començaran a les 10.30 del matí, amb un torneig de partides ràpides d’escacs, i finalitzaran a les 5 de l’horabaixa.

Tots els assistents podran participar, des de les 11 del matí, en la pujada fins al Castell acompanyats pels Xeremiers de Palma. També es podrà gaudir dels concerts dels grups Cor Es Fortí i Cor de Son Dameto, balls populars i diversos jocs per als més petits, a més d’un gran nombre d’activitats.

La roda de premsa també ha comptat amb la presència de Maribel Alcázar i Biel González del Valle, presidenta i vicepresident, respectivament, de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, la qual ha encapçalat l’organització d’aquesta festa popular.

Aquest acte tradicional va començar a celebrar-se el 1407 juntament amb l’antiga Festa de la Caritat. Més recentment, el 1984, es va recuperar gràcies a l’acció conjunta de l’Ajuntament de Palma i la federació veïnal.

La regidora de Participació Ciutadana ha explicat que “el Diumenge de l’Àngel es va convertir des dels seus inicis en una de les cites més multitudinàries de la nostra illa amb una presència massiva de ciutadans, tant de Palma com de pobles de la Part Forana, especialment de pagesos que veien en la figura de l’Àngel un protector de les activitats agràries”.

L’EMT oferirà un servei gratuït amb motiu del Diumenge de l’Àngel

Per a facilitar que els assistents puguin gaudir de la celebració del Diumenge de l’Àngel, l’EMT Palma habilitarà un servei gratuït de bus llançadora per a pujar i baixar del Castell de Bellver.

Tindrà una freqüència de 10 minuts aproximadament, amb la primera sortida des del carrer de Camilo José Cela a les 10.00 del matí, i amb una darrera sortida des del Castell de Bellver a les 17.33 hores.

 

 


Data darrera modificació: 3 d’abril de 2024