Publicador de continguts


El batle recull a Oviedo el diploma que acredita Palma com a Ciutat Amiga de la Infància i l'Adolescència


28 de novembre de 2018

Noguera: "Aquest reconeixement implica que els nins i les nines participen en les polítiques de la ciutat per a fer de Palma una ciutat més habitable, més amable, més moderna i més verda"

Palma, 27 de novembre de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, ha recollit avui al Palau d'Exposicions i Congressos d'Oviedo el diploma que acredita que Palma és Ciutat Amiga de la Infància i l'Adolescència.

Noguera ha destacat que aquest reconeixement. "Implica que els nins i les nines participen en les polítiques de la ciutat per a fer de Palma una ciutat més habitable, més amable, més moderna i més verda. És un gran dia per la nostra ciutat", ha dit el batle.

Aquesta distinció que atorga el Comitè Espanyol d'UNICEF s'ha lliurat avui a 114 governs locals nous i a altres 80 que han estat renovats. Amb els reconeixements que s'han lliurat avui la Xarxa de Ciutats Amigues de la Infància creix de 170 a 274 governs locals a tot el territori espanyol. Per tant, tal com ha informat UNICEF, "des d'avui un 41% dels nins, nines i adolescents de l'Estat viuen a localitats on els governs locals es comprometen, dins de la seva gestió, a posar els drets de la infància al centre de la seva activitat pública".

Noguera ha agraït la tasca que durant mesos han realitzat diferents àrees municipals i que han fet possible que Palma rebi aquesta distinció. "Feim de Palma una ciutat més habitable i més bona per a tothom".

El compromís dels governs reconeguts avui evidencia que han dissenyat un pla local amb la finalitat de contribuir a cinc objectius:

  • Cada nin i nina és valorat, respectat i tractat juntament dins de les seves comunitats
  • Les veus, necessitats i prioritats de cada nin i nina s'escolten i es consideren a les normatives i polítiques públiques, als pressuposts i a totes les decisions que els afecten
  • Tots els nins i nines tenen accés als serveis essencials de qualitat
  • Tots els nins i nines viuen a entorns segurs i nets
  • Tots els nins i nines tenen l'oportunitat de gaudir de la vida familiar, el joc i l'oci

Aquest reconeixement posa en valor la tasca de l'Ajuntament en coordinació amb les entitats locals de nins i nines per a liderar el procés continu d'implementació de polítiques i mesures que milloren el benestar de la infància i l'adolescència al municipi.