Publicador de continguts


El batle de Palma visita les obres de reforma de les Piscines Municipals de Son Hugo


31 d’agost de 2020

José Hila: "És un projecte molt important i un referent en matèria de sostenibilitat que incorpora importants novetats com la instal.lació de sistemes de biomassa i geotèrmia per a la producció de calor"

La inversió total per a la remodelació integral de les piscines és de 3.174.291,59 euros

Palma, 31 d'agost de 2020.- El batle de Palma, José Hila, el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, i el gerent de l'IME, Rafa Navarro, acompanyats dels tècnics i un representant de la Federació Balear de Natació, han  visitat avui les obres de les Piscines Municipals de Son Hugo.

Hila ha destacat la importància d'aquesta reforma pionera a Balears i a l'avantguarda nacional en eficiència energètica, "és un projecte molt important i un referent en matèria de sostenibilitat que incorpora importants novetats com la instal.lació de sistemes de biomassa i geotèrmia pera la producció de calor", ha dit.   

En concret, el projecte elaborat per INTI Energia, inclou la instal.lació d'una caldera de biomassa polivalent, que reutilitzarà les restes de poda municipal com a combustible i amb la qual es generarà un sistema d'economia circular del municipi. A més, s'instal.laran bombes de calor geotèrmiques i noves calderes de condensació, es  crearà un circuit de baixa temperatura, s'implantarà un sistema de gestió energètica i se substituiran els llums de les piscines per focus LED.

La inversió total per a la reparació i adequació dels tres vasos, reforma de les instal.lacions de producció de calor, perforació de sondejos, aprofitament d'aigües subterrànies i conducte d'aspiració exterior de l'UTA de les piscines municipals és  de 3.174.291,59 euros,

Ducrós ha explicat que es preveu que la piscina es pugui reobrir durant el primer trimestre de 2021, una vegada concloguin les tasques de finalització d'obra. El regidor també ha remarcat la importància d'un projecte innovador que"permetrà recuperar l'ús complet de la instal.lació durant tot l'any i que posicionarà a Son Hugo com una instal.lació exemplar en matèria de sostenibilitat i un complex esportiu de referència internacional".

 

 

Cal recordar que el projecte de millora integral de Son Hugo constava de dues fases. La primera va finalitzar al mes d'abril de 2018 amb la instal.lació de 370 plaques fotovoltaiques per a autoconsum, amb la qual s'aconsegueix reduir les emissions de CO2 al medi ambient i un important estalvi econòmic mitjançant mesures sostenibles. 

Data darrera modificació: 7 de desembre de 2022