Publicador de continguts


El batle de Palma lliura tres nous vehicles a l'agrupació de voluntaris de protecció civil


7 d’agost de 2023

Actualment hi ha 30 voluntaris i se n'estan formant cinc més

Palma, 07 dagost de 2023.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha assistit aquest dilluns al Parc de Bombers de Son Malferit al lliurament de tres nous vehicles destinats als equips de voluntaris de Protecció Civil.
Martínez Llabrés ha recordat el compromís del nou equip de Govern "amb els voluntaris de Protecció Civil de Palma" destacant la necessitat de "reforçar aquesta agrupació de voluntaris tant a nivell personal com material".
En aquest punt, el primer regidor de Palma ha subratllat que “actualment hi ha 30 voluntaris de Protecció Civil en actiu, més 150 persones més que es troben la llista d'espera. En aquests moments s'estan formant cinc nous voluntaris al curs que imparteix l'EBAP, que s'incorporaran ben aviat al cos de voluntaris, cosa que potenciarà aquest servei essencial a Palma”.
L'agrupació de Palma de Protecció Civil va començar a operar l'any 2013 després d'aprovar-se'n la constitució un any abans. Tots els integrants de ‟l’agrupació són voluntaris, tant homes com dones, amb edats compreses entre els 18 i 70 anys.
  Aquests voluntaris intervenen com a suport als cossos d'emergències i de seguretat en casos d'incendis, inundacions, tempestes, retirada de branques o mobilitat urbana, entre d'altres.
A la vegada, realitzen treballs preventius en festes populars, proves esportives i esdeveniments socials.
El radi d’actuació d’aquesta agrupació és majoritàriament a Palma però és habitual que col·labori també en altres casos de grans emergències en altres municipis, havent assumit un paper actiu en situacions com la torrentada de Sant Llorenç.

 

 

 

 

Data darrera modificació: 14 d’agost de 2023