Publicador de continguts


El batle de Palma expressa el seu condol per la mort de Maruja Alfaro


17 de maig de 2024

L’actriu, fundadora de tres companyies escèniques, va intervenir en més de 90 obres teatrals i deixa enrere un valuós llegat cultural

Palma, 17 de maig de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha expressat, en nom propi i de tota la corporació municipal, el seu condol per la mort, als 93 anys, de Maruja Alfaro, una de les actrius més reconegudes en la història de les arts escèniques a Mallorca.

Fundadora de tres companyies que signaren importants capítols en l’evolució de l’espectacle teatral a la nostra illa, com ara l’Agrupació Bellver, el Grup Assistència Palmesana i, juntament amb el seu espòs, la companyia Zanoguera-Alfaro, la difunta intèrpret va intervenir en més de 90 obres al llarg de la seva carrera.

En aquest sentit, Maruja Alfaro va actuar en representacions de col·lectius teatrals amb tanta projecció, dins l’àmbit insular, com la companyia Xesc Forteza, Turmeda Teatre, Iguana Teatre i el grup Teatre Principal de Palma.

La seva feina incansable en favor de la cultura de Mallorca, la va fer mereixedora de nombroses distincions, entre les quals cal destacar el Premi Ramon Llull de les Arts, que li va ser concedit pel Govern de les Illes Balears l’any 2001; el Premi Jaume II, atorgat pel Consell de Mallorca el 2007, i el reconeixement honorífic a la trajectòria professional que va rebre el 2006 de mans de l’Associació d’Actors i Actrius de les Illes Balears.

Nascuda a Barcelona el 1930, Maruja Alfaro residia a Palma des dels 10 anys d’edat. Sent encara molt jove, es va interessar vivament pel món de la interpretació. Inicià la seva trajectòria com actriu el 1947, formant part de les companyies Marcos Redondo, Obrers Catòlics, Casa de Menorca, Majòrica i Illa d’Or.

 

 

Data darrera modificació: 17 de maig de 2024