Publicador de continguts


El batle de Palma assisteix al lliurament del XXI Premi d’Arts Plàstiques “Xam” a Francesca Martí


10 de maig de 2024

L’artista mallorquina ha rebut el guardó instaurat pel Rotary Club Palma Ramon Llull al llarg de l’acte que ha tingut lloc al Casal Solleric

Palma, 9 de maig de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha assistit aquest dijous al lliurament del XXI Premi d’Arts Plàstiques “Xam”, que atorga el Rotary Club Palma Ramon Llull i que en l’edició d’enguany ha recaigut en la creadora mallorquina Francesca Martí.

L’acte ha tingut lloc al Casal Solleric i ha acollit també l’assistència de la vicepresidenta de l’entitat convocant, Francisca Bennàssar, i altres membres de la Junta Directiva, a més de la coordinadora del premi, Maria Francesca Ramon, i l’artista guardonada.

Durant la seva intervenció, el primer regidor de Cort ha elogiat la trajectòria creativa de Francesca Martí, i ha recordat els inicis de la seva carrera, a principis dels anys 90, quan va dur a terme diferents exposicions al Casal Solleric, la Galeria Altair i la Fundació Miró Mallorca.

Posteriorment, les seves pintures, fotografies, escultures i performances han format part de mostres individuals i col·lectives a galeries, museus i fires d’art de Bèlgica, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Eslovàquia, Egipte, Jordània, Israel, Xina, Austràlia i els Estats Units, entre altres països, al marge de les exposicions organitzades en diferents territoris espanyols.

Al mateix temps, el batle ha evocat la figura de Pedro Quetglas Ferrer “Xam”, l’artista palmesà en memòria del qual es va crear aquest premi, un any després de la seva mort, que es va produir el 2001.

 

Data darrera modificació: 10 de maig de 2024