Publicador de continguts


L'Ajuntament sorteja els integrants de les meses electorals dels comicis del mes de maig


2 de maig de 2023

Palma, 2 de maig de 2023.- L'Ajuntament de Palma ha sortejat avui els 3.897 integrants de les 433 meses electorals de les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 28 de maig. Recordem que al municipi de Palma hi haurà un total de 79 col.legis electorals i que aquesta xifra d'integrants inclou els titulars de les meses electorals, és a dir un president i dos vocals, així com un suplent per a cadascun d'ells.

El sorteig, que per primera vegada s'ha fet per mitjans telemàtics, ha variat la seva fórmula per tal de permetre garantir una major aleatorietat entre les persones escollides per a formar part de les meses, ja que el que s'ha fet és sortejar cadascuna de les meses i no fer servir el mateix càlcul per a totes, com s'havia fet fins ara. Es dona així resposta a una petició formulada per la Junta Electoral.

El canvi del sistema analògic al digital del sorteig es va aprovar a un ple extraordinari, prèviament a celebrar el sorteig. El dia d'avui, la xifra de població en edat electoral a Palma és de 295.025 electors, entre els quals trobam espanyols i estrangers amb dret a vot. De les noves incorporacions, 4.549 són estrangers i 15.623 són nous electors, és a dir, persones nascudes entre el 30 de gener de 2001 i el 30 de gener de 2005 i que votaran per primera vegada.

El sorteig, que s'ha celebrat per mitjans telemàtics aquest matí al saló de plens i ha tingut una durada de mitja hora. Posteriorment s'han duit a terme les comprovacions pertinents. Les notificacions s'imprimiran avui i, a partir de demà, la Policia Local s'encarregarà de la seva notificació.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023