Publicador de continguts


L'Ajuntament oferirà als casals de barri cursos gratuïts per a persones en atur i vulnerables


22 de setembre de 2022

Palma, 22 de setembre de 2022,- La Junta de Govern va aprovar ahir la reducció del preu del 100% per a les activitats de caràcter social dels casals de barri de Palma per al curs 2022-2023 pel que fa als cursos de conversa de castellà- català per a estrangers, alfabetització digital i tallers per a la recerca de feina o realització de tràmits amb les administracions a través de recursos personals o d'eines digitals informàtiques.

Aquests cursos s'impartiran als casals de barri de Son Gotleu i Pere Garau on s'oferiran un total de 46 places, que es podrien ampliar si hi hagués més demanda.

Per a la regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior "l'accés a la formació és fonamental per a la inclusió social i la integració laboral" Costa ha posat èmfasi en el fet que des de la seva àrea es treballa en aquesta direcció "posem en marxa programes formatius i educatius gratuïts que afavoreixin l'adaptació, alhora que ajuden a enfortir el teixit veïnal"

 

Recordem que els casals de barri ofereixen una programació d'activitats socioculturals oberta a tota la ciutadania i adreçada als interessos i necessitats de la població. Aquesta, a més, s'adapta a les característiques del barri i dels voltants d'aquest.

 

Dels casals de barri gestionats directament pel consistori n'hi ha que es troben a barriades de Palma que presenten una especial problemàtica com és alta concentració de pobresa i atur, concentració de població vulnerable, el fet de tractar-se d'un barri estigmatitzat, població en situació irregular, conflictes de comunicació o limitacions per accedir als recursos.

 

És per aquest motiu que entre les activitats programades als casals de barri s'inclouen algunes que es consideren adients per a donar resposta a les esmentades debilitats i amenaces i, especialment, per a facilitar recursos a la població per a millorar la seva integració dins el municipi i també la seva capacitat de relació entre els veïns.

 

Un dels possibles obstacles per a l'accés a les esmentades activitats, en barris d'alta concentració de pobresa i atur, és l'obligació de l'abonament d'una quota d'inscripció que pot limitar totalment la participació de les persones que més ho necessiten, incrementant l'exclusió que ja pateixen.

Data darrera modificació: 21 de desembre de 2022