Publicador de continguts


L'Ajuntament celebrarà el pròxim dissabte 5 la Nit de les Ànimes


28 d’octubre de 2022

Palma, 28 d'octubre de 2022.- El parc de la Riera esdevindrà el pròxim dissabte dia 5 escenari de la sisena edició de la Nit de les Ànimes. La festa, que va sorgir l'any 2017 de la mà d'un grup d'entitats, té per objectiu impulsar i recuperar les tradicions de Tots Sants a Mallorca.

En total enguany han participat cinc entitats en l'organització d'aquest esdeveniment. Això són l'Associació de Veïns Cas Capiscol, Tramuntana i Son Busquets, l'Associació de Veïnats de Santa Pagesa, el Club d'Esplai Xiroi, la colla de Dimonis des Cau des Boc Negre i la batucada Deixonats.

La festa arrencarà a les 16.30 h amb l'actuació de les colles de xeremiers, que donaran el sus a la festa amb un recorregut pel parc de la Riera. A partir de les 18 h una cercavila "Bruixes, Ànimes i Alegries" també convidarà la ciutadania a afegir-se a la festa. Aquesta és una de les novetats d'enguany. Les activitats, que es perllongaran fins a les 21.30 h, tornaran a tenir tres escenaris diferents, que seran l'amfiteatre del parc de la Riera, l'esplanada del parc Sensorial i el cementeri de Palma.

Parc Sensorial

L'esplanada del parc Sensorial esdevindrà l'escenari de diversos tallers com fanalets, rosaris ensucrats, titelles, etc. Hi haurà també pintacares i un photocall. Unes propostes que tornen després de l'absència dels darrers anys per mor de la pandèmia sanitària de la covid-19.

També acollirà les carpes de Ciutat Amiga de la Infància, EMAYA i No i Punt amb tot un seguit d'activitats de conscienciació. Al mateix indret hi haurà un escenari on tindran lloc contacontes amb tres sessions a les 17 h, 18 h i 19 h, amb el títol "El panellet maligne".

Amfiteatre

L'amfiteatre del parc de la Riera, per la seva banda, serà l'eix central on es desenvoluparan diverses actuacions. A les 17 h actuarà Centimets Family Band, a les 18.45 h serà el torn de la ballada a càrrec de Roada.

A les 20.30 h tindrà lloc el colofó i cloenda de la Nit de les Ànimes 2022 amb el gran correfoc organitzat per la Colla de Dimonis des Cau des Boc Negre i la batucada Deixonats.

Un correfoc que estarà ple de personatges, ànimes i moltes sorpreses i on es cremaran artefactes pirotècnics amb contingut net explosiu (NEC) de 42,88 kg.

En total hi participaran més de vuitanta persones entre dimonis, ànimes i personatges, a més d'una trentena de músics encarregats d'amenitzar la batucada. Hi participaran les colles de Dimonis des Cau des Boc Negre (Palma), Dimonis de sa Cova des Fossar (Sineu), Bruixes de Mallorca (Inca), Dimonis de sa Pedrera (Muro) i la bèstia de foc en Freu (Campos).

Cementeri

Mentrestant, al cementeri es faran les visites guiades teatralitzades, que oferiran als assistents un recorregut d'una durada aproximada de trenta minuts, per diversos punts d'interès del fossar, arbres singulars, tombes monumentals, catacumbes o el Mur de la Memòria, entre d'altres.

La primera visita es farà a les 16 h i la darrera a les 19:40. El punt de trobada serà la porta principal del cementeri, al carrer de Jesús.

En total es faran 12 torns de visita al cementeri amb els següents horaris: 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 16:20, 17:20, 18:20, 19:20, 16:50, 17:40, 18:40 i 19:40.

Es tracta d'una activitat gratuïta, però amb un aforament limitat a trenta persones per grup. Per tant, cal inscripció prèvia a https://participacio.palma.cat. Les inscripcions estan obertes des d'avui mateix fins a exhaurir les 360 places que s'ofereixen. Atès que es tracta d'una activitat molt demanada per la ciutadania, enguany hi haurà una llista d'espera per si hi ha persones que no puguin assistir-hi i anul.len la reserva feta.

Val a dir que l'Empresa Funerària Municipal col.labora amb aquestes visites guiades.

Des de l'Àrea de Participació Ciutadana i Govern Interior es dona suport a aquesta iniciativa, que va néixer de la ciutadania i que cada any aplega més persones. El pressupost d'enguany ha estat de prop de 12 mil euros.

A l'acte de presentació del programa, celebrat avui a Cort, hi han assistit el regidor d'Educació Política Lingüística i del Districte Nord, Llorenç Carrió, la directora general de Participació Ciutadana, Irene Sánchez, el coordinador del Districte Nord, Miquel Àngel Barceló, i representants de les diferents entitats i associacions implicades en l'organització.

Data darrera modificació: 30 de maig de 2023