Publicador de continguts


L’Ajuntament prorroga el termini per a renovar el distintiu de resident ORA fins al 29 de febrer


29 de gener de 2024

La renovació es pot fer tant per mitjans telemàtics com presencialment amb cita prèvia

Palma, 29 de gener de 2024.- El tinent de batle de Mobilitat, Toni Deudero, ha signat el decret pel qual es prorroga la validesa dels distintius ORA fins al 29 de febrer “a causa de la gran demanda de peticions, que ha desbordat la resolució administrativa”.
Amb aquesta mesura, els ciutadans que han de renovar aquest distintiu tenen un mes més de termini per a fer-ho. L’Ajuntament de Palma confia que amb aquesta pròrroga, “tots els usuaris interessats tenguin prou temps per a renovar aquest distintiu”, ha assenyalat Deudero.
La taxa per a aquest exercici s’ha fixat en 24 euros i es pot efectuar el pagament mitjançant targeta o document de pagament bancari de l’Ajuntament, ja que no es permet el pagament en efectiu.
Deudero ha explicat que aquesta renovació permet als usuaris actualitzar els canvis de domicili, permís de residència o de vehicle que s’hagin produït al llarg de l’any.
El distintiu de resident ORA es pot sol·licitar per via telemàtica o presencial.
Un cop realitzades les modificacions que l’usuari estimi oportunes, si s’opta per la via telemàtica, cal enviar un correu electrònic a incidenciesora@palma.cat on s’ha d’incloure una justificació dels canvis efectuats. Posteriorment, l’usuari haurà d’abonar la taxa corresponent i Cort li enviarà el nou distintiu en els següents 30 dies hàbils.
En cas que es vulgui obtenir el distintiu ORA de manera presencial, l’interessat ha de desplaçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) situada a l’edifici de la Policia Local, a l’avinguda de Sant Ferran, sempre mitjançant cita prèvia, a la qual es podrà accedir a www.palma.cat, a www.mobipalma.mobi o cridant al 971 225 571.
En cas que hagin passat els 30 dies hàbils des de la data de pagament i no s’hagi rebut el distintiu, es pot enviar un correu electrònic a renovacioora@palma.cat per a gestionar un duplicat o es pot acudir a les oficines de l’SMAP.
La renovació presencial del distintiu sense incidència també s’ha de fer a les oficines de l’SMAP.
Cort ha recordat que la taxa ORA és voluntària i que el distintiu de l’any 2023 és vàlid fins que finalitzi el termini per a la renovació.
A més, ha advertit que l’empadronament fictici per a obtenir el distintiu de resident ORA constitueix una infracció que pot implicar la retirada del distintiu i pot acabar en expedient sancionador.
El tinent de batle de Mobilitat ha conclòs destacant que “enguany, un total de 16.550 residents poden renovar el distintiu de la zona ORA, encara que en comparació de la campanya 2023 anterior, enguany es redueix en 1.346 residents”.

Data darrera modificació: 29 de gener de 2024