Publicador de continguts


L’Ajuntament posa en marxa la construcció de 1.200 habitatges públics a solars municipals mitjançant col·laboració publicoprivada


7 de juny de 2024

Palma, 7 de juny de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha presentat aquest divendres un pla de xoc d’habitatge públic municipal que té com a objectiu la construcció de prop de 1.200 habitatges públics en règim de lloguer a preu limitat i habitatges socials a solars de titularitat municipal ubicats a diferents zones de Palma mitjançant col·laboració publicoprivada.
Els plecs per al desenvolupament d’aquests habitatges ja s’estan ultimant i estaran enllestits les pròximes setmanes.
El primer edil, acompanyat pel tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha recordat que “un dels punts més importants del nostre programa de govern era cercar solucions al problema de l’habitatge. Per això, des del juny del 2023 ens vàrem posar a treballar per a configurar un Pla d’habitatge, que s’acabarà de materialitzar en els mesos vinents. En el marc del Pla d’habitatge que s’està ultimant s’enquadra el pla de xoc presentat avui amb l’objectiu de donar resposta a una necessitat urgent dels ciutadans, tenint en compte que en les dues legislatures passades no es varen executar polítiques d’habitatge, i entenem que és urgent tenir la possibilitat de posar habitatges assequibles al mercat a curt termini en col·laboració publicoprivada”.
El màxim responsable de l’Ajuntament de Palma ha insistit que “els plecs de licitació estaran conclosos com més aviat millor perquè en aquesta legislatura els 1.200 habitatges prevists ja estiguin al mercat. Al voltant del 90% serà habitatge de lloguer a preu limitat. Tots seran habitatges públics i una part serà destinada a habitatge social”.
Martínez Llabrés ha destacat que, a més de la posada en marxa d’aquesta mesura, “s’està treballant per a desbloquejar sòl vacant definit al PGOU mal aprovat el 2023, que anunciava milers d’habitatges que no es podien desenvolupar”.
En aquest sentit, el batle ha anunciat “que en unes setmanes els aproximadament 13.000 possibles habitatges que el PGOU marcava, però alhora impossibilitava, es desbloquejaran i això permetrà que la iniciativa privada posi habitatge al mercat, un percentatge a preu limitat i social”.
Per la seva banda, el tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha informat sobre els usos i les zones on estaran ubicats les parcel·les municipals:
- Son Peretó: 160 habitatges
- Platja de Palma: 59 habitatges
- el Camp Redó: 184 habitatges
- Conservatori: 112 habitatges
- Son Dameto: 88 habitatges
- el Coll d’en Rabassa: 101 habitatges
- Nou Llevant: 90 habitatges
- Arxiduc: 114 habitatges
- Son Güell: 120 habitatges
- Son Rapinya: 88 habitatges
- zona de Son Dureta: 64 habitatges

Data darrera modificació: 8 de juny de 2024