Publicador de continguts


L’Ajuntament i el Consell de Mallorca posen en marxa una campanya conjunta per a promoure el turisme responsable a la Platja de Palma


17 de maig de 2024

La iniciativa, que compta amb el suport de l’Associació Hotelera i l’organització empresarial Palma Beach, respon al lema “Diverteix-te amb respecte” i va adreçada directament als visitants alemanys

Palma, 17 de maig de 2024.- Sota el lema “Diverteix-te amb respecte”, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma han posat en marxa una campanya conjunta directament adreçada als turistes alemanys que gaudeixen de les seves vacances a la Platja de Palma i centrada en la prevenció dels comportaments incívics i la promoció del turisme responsable.

Així, a partir d’aquesta setmana i al llarg dels pròxims mesos, els missatges de la campanya romandran visibles, en format d’OPIs i tanques publicitàries, a localitzacions d’aquesta destinació turística que acull una gran afluència de visitants. Al mateix temps, es faran servir altres canals de difusió, com ara les xarxes socials.

La iniciativa, que compta amb el suport de l’Associació d’Hotelers de la Platja de Palma i l’organització empresarial Palma Beach, ja va ser anunciada el passat mes de març pel batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, i el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, coincidint amb la seva estada a Berlín per a assistir a la Fira ITB 2024.

En aquella ocasió, el primer regidor va explicar davant mitjans de comunicació especialitzats i agents socials que accions com la campanya que s’ha posat en marxa van destinades a assegurar a les famílies i clients un entorn pacificat on, segons va assenyalar, “prevalgui la convivència, el respecte, la seguretat i l’observació escrupolosa de les ordenances”.

Per la seva part, el primer tinent de batle, Javier Bonet, ha destacat que aquesta actuació és el fruit de “la coordinació entre les institucions” i ha agraït l’aposta del Consell de Mallorca per “treballar conjuntament amb la idea de potenciar el turisme responsable i a favor de la Platja de Palma com a destinació de qualitat i excel·lència”.

Dins aquest context, Bonet ha fet referència també a l’Ordenança cívica promoguda per l’Ajuntament i que, actualment, es troba en procés de consulta al teixit associatiu ciutadà i sectorial amb la finalitat d’incorporar-hi les seves propostes. La principal funció d’aquesta normativa, segons ha dit, és “suprimir tots aquells comportaments i actituds que degraden la convivència”, entre els quals ha fet esment dels excessos etílics, el vandalisme, les pintades, l’ús indiscriminat de patinets elèctrics i els danys al mobiliari urbà.

Per la seva banda, el conseller de Turisme del Consell de Mallorca ha situat com a primer objectiu de la campanya “conscienciar de la necessitat de promoure els comportaments cívics per tal que tothom pugui gaudir de la destinació i de l’entorn en un clima de bona convivència i de respecte mutu”.

Cal remarcar que aquesta acció forma part de les iniciatives vinculades al Compromís per un turisme sostenible de Mallorca, Pledge, que va ser presentat el mes de novembre passat i que ja compta amb un important nombre d’entitats i institucions adherides: des de l’Organització Mundial de Turisme (OMT) fins a les diferents administracions de l’illa, passant per entitats privades, empreses i associacions de diferents àmbits.

 

Data darrera modificació: 17 de maig de 2024