Publicador de continguts


Dissabte se celebra a Palma la XXIV edició de la Trobada de Gegants


3 de març de 2022

Palma, 3 de febrer de 2022.- El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la directora general de l'Àrea, Clàudia Costa, han presentat avui la XXIV Trobada de Gegants de Palma, que es farà el pròxim dissabte 5 de març.

Aquest esdeveniment, que tradicionalment es feia el mes de setembre, no s'havia pogut celebrar fins ara per mor de la situació pandèmica de la covid-19 i de les restriccions sanitàries. La darrera vegada que es va fer va ser el mes de setembre de 2019.

L'objectiu és recuperar l'itinerari tradicional de la trobada, intentant sempre respectar les distàncies de seguretat i fent ús de la mascareta quan pertoqui.

Entre les novetats, enguany participarà en la trobada la Família Tambedou, una agrupació cultural de titelles gegants d'origen africà que els acompanyarà amb els seus balls durant tot el recorregut.

En total hi participaren prop de 250 persones de 14 colles, entre les quals trobam les colles de Calvià, Manacor, Consell, Campos, Lloret de Vistalegre, Santa Maria, Alcúdia, Mancor de la Vall, Santa Margalida, Societat i Costum de Campos, Son Rapinya, Gegants i Capgrossos de l'Assumpció, així com els gegants i capgrossos de la sala.

Segons ha explicat el regidor, "dissabte donam el sus a les trobades de gegants d'enguany a Mallorca. Feia dos anys que, a causa de la pandèmia no podíem fer-la i hem de dir que l'acollida per part de les colles a l'hora de participar-hi ha estat molt bona. Els gegants volen sortir a passejar per Ciutat després de tot aquest temps adormits".

Les activitats començaran a les 9 amb la plantada de gegants i titelles al carrer del Palau Reial. A les 10:45 es farà un ball de gegants i titelles. Està previst que a les 11.30 surtin de la plaça de Cort fins a la plaça Major, on es farà de nou una plantada. A les 12 h es dirigiran a la plaça d'Espanya. Una hora més tard, a les 13 h, es farà un ball de gegants i titelles.

Data darrera modificació: 20 de desembre de 2022