Publicador de continguts


Des d'avui i fins al 30 de gener, l'avinguda d'Antoni Maura acull la mostra "ADN Sant Sebastià"


17 de gener de 2022

Palma, 17 de gener de 2022,- El batle de Palma, Jose Hila; el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la directora general de l'Àrea, Clàudia Costa, han inaugurat avui l'exposició "ADN Sant Sebastià", que es podrà visitar fins al pròxim 30 de gener a l'avinguda d'Antoni Maura.

 Aquesta mostra, que s'emmarca en el programa de festes de Sant Sebastià 2022 elaborat per l'Ajuntament de Palma, és, a més, una de les novetats d'enguany, i té per objectiu donar a conèixer a la ciutadania l'origen de les festes patronals. Des de l'any 1451 es té constància que Sant Sebastià ja se celebrava. La seva devoció va créixer progressivament, de tal manera que en el segle XVII Sant Sebastià va ser declarat patró de la ciutat. La història, la iconografia i els rituals de la festa s'han anat traspassant, generació rere generació, com a herència que amb el temps ha anat marcant el caràcter de la nostra societat i, generant alhora un codi genètic propi que podríem denominar l'ADN de Sant Sebastià. 

 El batle ha subratllat que aquesta mostra "és una oportunitat per a conèixer l'ADN de les festes, el seu origen, els seus símbols o com ha anat evolucionant". Hila, a més, ha volgut convidar la ciutadania "que la vengui a veure i gaudeixi de l'exposició". 

 Alberto Jarabo ha recordat que "sant Sebastià és el patró de Palma des del segle XVII. Amb aquesta mostra hem volgut fer un recorregut per com és aquesta festa vista des de la perspectiva dels ciutadans de Palma i de les entitats que en formen part. És un reconeixement a tots els que han contribuït al fet que pugui existir aquest vincle entre l'organització institucional i els qui hi viuen la festa". 

 A través d'estructures expositives formades per bidons de colors es proposa als visitants un recorregut dividit en quatre àmbits diferenciats que donaran a conèixer la història de la festa de Sant Sebastià, els seus orígens, la seva simbologia, costumari, confraries i d'altres entitats associatives que han esdevingut arran d'aquesta festa. 

També es reflecteixen testimonis que han format part de la memòria de les festes, i s'hi inclouen fotografies antigues d'aquesta celebració, així com un recull dels cartells que hi han il.lustrat Sant Sebastià els darrers trenta anys. 

 El bidó esdevé un símbol molt present a tot el muntatge, en què també s'hi han fet servir antigues torradores de l'Ajuntament, un element molt vinculat a la Revetla.

Data darrera modificació: 20 de desembre de 2022