Publicador de continguts


Denunciats tres joves residents a la Comunitat de Madrid per realitzar pintades vandàliques a diferents ubicacions de Palma


15 de maig de 2024

Palma, 15 de maig de 2024.- Agents de la Policia Local han identificat tres joves com a autors de diverses pintades vandàliques als carrers de Manacor, de Llucmajor i de Joan Maragall. Els agents sospiten que són els mateixos autors de diverses pintades a vagons de trens i mobiliari urbà a Madrid.
Els fets varen succeir el dia 14 de maig passat cap a les 2.05 h de la matinada quan la Policia Local va ser informada que diversos joves estaven realitzant pintades en un estanc situat al carrer de Manacor.
En arribar al lloc, els agents varen identificar els joves, que portaven unes bosses de plàstic blanc amb 25 pots d’esprai de pintura, 6 retoladors i 2 marcadors al seu interior, així com diversos adhesius amb els noms que solen utilitzar per a identificar-se.
Durant la intervenció policial, els tres denunciats, tots residents a la Comunitat de Madrid, varen explicar que estaven allotjats a casa d’un amic a la zona del Portitxol. Després d’efectuar una batuda per aquesta zona, els agents varen constatar la presència de grafits als carrers de Llucmajor i de Joan Maragall, pintades en què les firmes coincidien amb les trobades al carrer de Manacor.
En el desenvolupament de la investigació, els agents varen observar que havien pujat a diverses xarxes socials imatges de les pintades realitzades als vagons de tren i mobiliari urbà a Madrid. Les firmes de les pintades coincidien amb les realitzades a Palma. Per això, s’ha traslladat aquest informe als cossos policials de Madrid.
Com es pot recordar, el cinc de maig passat, la Policia Local va identificar dos joves com a presumptes autors de diversos grafits a edificis catalogats de Palma.
La investigació es va iniciar després de l’aparició d’uns grafits a les façanes del convent de Santa Magdalena i del convent de Sant Antoniet.
Després de sol·licitar la col·laboració de la Policia Nacional, els investigadors varen aconseguir identificar dos menors com a presumptes autors i intervenir tres esprais i dos retoladors permanents.
Com que són edificis catalogats les possibles sancions seran elevades.

 

Data darrera modificació: 15 de maig de 2024