Publicador de continguts


Cort procedirà a demolir l’habitatge del carrer del Polvorí perquè els veïns afectats puguin tornar a casa com més aviat millor


5 de març de 2024

Palma, 05 de març de 2024.- El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha avançat aquest dimarts durant la roda de premsa després de la celebració del Consell de Gerència d’Urbanisme que ha signat el decret de demolició de l’habitatge situat al carrer del Polvorí que es va esfondrar el 26 de febrer passat i que va obligar a desallotjar 27 persones.
El tinent de batle ha explicat que “aquest mateix dimarts, he signat un decret d’execució de mesures cautelars pel qual es decreta que l’habitatge situat al número 7 del carrer del Polvorí es troba en ruïna tècnica i per això es procedirà a la seva demolició”.
Això no obstant, i atès que cal seguir els tràmits administratius, aquesta notificació serà transmesa al propietari de l’immoble que ja ha reconegut que no compta amb capacitat per a procedir a aquesta demolició. Per això, serà l’Àrea d’Urbanisme la que procedeixi a la demolició subsidiària de l’immoble i posteriorment s’enviarà la factura al propietari.
Fidalgo s’ha mostrat confiat que aquesta demolició es pugui efectuar en un termini d’uns 10 dies, “ja que, en aquests moments, la preocupació més gran de l’Ajuntament de Palma és que els 27 veïns afectats i reallotjats puguin tornar com més aviat millor als seus habitatges i no ho podran fer fins que aquest immoble sigui esfondrat”.
El regidor de Cort ha insistit que els veïns afectats “tenen l’ordre de no tornar a casa per raons de seguretat i per això accelerarem al màxim aquesta demolició”.
Com es pot recordar, l’esfondrament de l’immoble del carrer del Polvorí va provocar que es veiessin afectats tres edificis situats al mateix carrer i un altre al carrer de Robert Graves, els habitants dels quals varen ser allotjats en un hostal i centres municipals mentre que altres es varen traslladar a viure provisionalment a cases de familiars

 

Comissió del Centre Històric. Edifici GESA

D’altra banda, la Comissió del Centre Històric celebrada aquest dimarts ha acordat estudiar la possibilitat de crear a l’edifici GESA dobles espais perquè s’hi puguin col·locar peces escultòriques i pictòriques de grans dimensions. Aquesta intervenció consistiria a actuar sobre els forjats d’algunes plantes, cosa que s’aconseguiria ajuntant dues plantes de l’edifici per a poder disposar d’una sala per a grans obres.
Aquesta possibilitat, si es dugués a terme, no seria incompatible amb la protecció de l’edifici, catalogat BIC, tal com estableix la Llei de patrimoni històric de les Illes Balears.
Tot i això, Fidalgo ha deixat clar que, si finalment el projecte definitiu inclogués aquesta actuació, “hauria de tornar a passar per la Comissió de Centre Històric per a la seva aprovació. El que ha rebut el vistiplau avui és una consulta de caràcter general”, ha assenyalat.

Data darrera modificació: 5 de març de 2024