Publicador de continguts


Comencen les obres per a la remodelació del carrer Molí des Comte d'Establiments


20 de febrer de 2019

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, ha anunciat el començament de les obres de construcció de voreres al carrer Molí des Comte d'Establiments. Consisteixen en la construcció de 900 metres quadrats de voreres a ambdós costats del carrer, en el tram situat entre la carretera d'Esporles i el carrer Rector Estrades. El pressupost previst per la construcció de les voreres és de 102.067,19 euros, i per l'enllumenat de 20.858'52, que sumen un total de 122.925'71 euros. La durada total de les obres serà de tres mesos.

Actualment, en aquest tram del carrer d'uns 300 metres, no hi ha voreres i és de doble sentit. Amb les obres passarà a tenir una sola direcció, en el sentit Rector Estrades ¿ Ctra. d'Esporles i voreres a ambdós costats, així com nous punts de llum LED. Durant les obres es prohibirà l'accés de vehicles des de la carretera, així com l'aparcament a tot el tram afectat i es produiran talls de trànsit, que seran notificats en el seu moment. Es permetrà l'accés al tram afectat als veïns i veïnes i als vehicles d'Emaya.

Es proposen unes voreres amb la màxima accessibilitat possible, d'1,4 metres d'ample que deixin una calçada de 3 metres d'ample de mitjana. Degut al reduït espai, s'inclouran orelles a les voreres per col.locar els punts d'enllumenat públic, restant espai a la calçada i no a la vorera. A més, s'instal.laran uns 300 metres de cablejat subterrani per a la xarxa d'enllumenat públic, col.locant un total de 12 columnes de 8 metres d'alçada amb lluminària LED per substituir els pals de fusta actuals.

Aquestes obres són una petició històrica que els veïns i veïnes de la zona reclamaven des de feia anys, ja que sense voreres "és un perill pel vianant caminar per la calçada, coincidint amb els vehicles" que circulen en ambdós sentits, ha dit Romero. El regidor s'ha mostrat molt satisfet perquè "es resol un problema històric, i és que ara es podrà gaudir el barri com a vianant". El projecte s'ha pactat amb els veïns i veïnes, que van transmetre que aquest tram era el que més els preocupa i la seva "màxima prioritat" segons el regidor, ja que "per anar a fer la compra a quatre carrers han d'agafar cotxe".

Un cop finalitzades aquestes obres, també es canviarà el sentit de circulació del carrer Rector Estrades, al qual s'hi accedirà des de la carretera d'Esporles i no des del carrer Molí des Comte, com es fa actualment. D'altra banda, s'està analitzant la possibilitat de col.locar també voreres als trams de la carretera d'Esporles que tampoc en tenen.

Cal recordar que aquestes obres es fan conjuntament amb el Consell de Mallorca, ja que el tram és de competència insular, perquè connecta els municipis d'Esporles i Palma. Així, qualsevol actuació ha de comptar amb el permís de les administracions local i insular. Per tant, l'Ajuntament de Palma s'encarregarà de construir les voreres i posar els llums, mentre que el Consell de Mallorca asfaltarà la calçada del tram.

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 13 de març de 2023