Cloenda dels tallers. "ESPAIS DE CONVERSA" / "ESPACIOS PARA CONVERSAR" - Comunicación y prensa
Cloenda dels tallers. "ESPAIS DE CONVERSA" / "ESPACIOS PARA CONVERSAR"

L'ocupació ha estat del 100% de les places oferides
Palma, 26 de juny de 2015.- L'Àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma ha finalitzat la 2a edició dels tallers "Espais de conversa" / "Espacios para conversar", dirigits principalment a persones estrangeres.
Aquesta iniciativa va sorgir en constatar que moltes persones realitzaven cursos d'aprenentatge de castellà i, en menor mesura, de català.
Però que l'escassa interacció entre ciutadanes i ciutadans de diferent origen o nacionalitat provoca que no se'n faci ús.
D'altra banda, el desconeixement de l'idioma és, possiblement, el major factor de risc d'exclusió per a les persones migrades ja que impedeix, entre d'altres, l'accés al món laboral, i l'exercici dels drets de ciutadania en igualtat de condicions.
Així, doncs, els "Espais de Conversa" es creen amb la finalitat de millorar la fluïdesa verbal en els idiomes oficials de la Comunitat Autònoma propiciant també el coneixement, la participació i la interacció entre persones de diferents cultures.
Durant aquest curs, s'ha treballat també la pràctica de lectoescriptura, per donar suport gramatical a la conversa.
11 Tallers
Inicialment s'havien programat 3 tallers, però, per mor de la demanda, se n'han realitzat 11:
2 de conversa en català i 9 de conversa en castellà.
Sis d'aquests tallers s'han realitzat al centre Flassaders.
Durant aquest curs s'ha volgut donar resposta a les necessitats de les persones que havien iniciat formació a través del Servei d'Educació d'Adults i acostar aquests tallers a diferents barris de Palma. Per això s'han realitzat també tres tallers a Son Gotleu i dos a s'Arenal.
Els horaris s'han ajustat a les necessitats de les persones i per això s'han fet alguns tallers en horari de matí i altres en horari d'horabaixa
La formació s'ha feta en grups reduïts de 12 persones, la qual cosa facilita la seva participació i interrelació.
S'ha oferit un total de 132 places (108 de castellà i 24 de català), en resposta a la demanda.
S'han rebut un total de 421 pre-inscripcions (313 preinscripcions pels tallers de conversa en castellà, i 108 pels de català)
Varen realitzar la prova de nivell, necessària per constituir grups amb nivells homogenis, un total de 313 persones (244 persones de castellà i 69 de català).
L'ocupació ha estat del 100% de les places oferides.
Un total de 223 persones han iniciat els tallers (175 persones han passat pels tallers de conversa de castellà i 48 de català).
El motiu és que a mesura que es van donant persones de baixa es van ocupant les places per ordre de la llista d'espera i sempre que hi hagi disponibilitat al grup que correspon al seu nivell.
Els principals motius de baixa són l'accés a activitats de formació ocupacional i l'inici d'una feina.
149 Dones i 74 Homes
Per sexes, que es dona una major representativitat de dones (66,8%) que d'homes (33,2%).
La participació per nacionalitats és representativa de la multiculturalitat de la ciutadania de Palma, ja que hi ha hagut persones de 35 nacionalitats diferents, essent les més representatives la marroquina, la nigeriana i la senegalesa.
Les edats de les persones estan compreses, majoritàriament, entre els 26 i els 35 anys, això no obstant també es dóna participació de persones més grans i més joves (a partir dels 16 anys i fins els 75).
S'han impartit un total de 391 hores lectives (101 de català i 290 de castellà).
La participació s'acredita per part de l'Ajuntament de Palma mitjançant un diploma en el qual es detallen les hores d'assistència efectiva.
Les persones que s'hi inscriuen ho fan, majoritàriament, motivades per millorar les oportunitats d'aconseguir un lloc de treball però també per un interés en ampliar els seus coneixements o ampliar les seves xarxes de relació.
Justament, en finalitzar els tallers, moltes persones valoren positivament aquesta oportunitat d'ampliar les seves xarxes relacionals i manifesten el seu desgi de continuar formant-se.
La realització d'aquests tallers ha tengut un presssupost de 12.453 €.
El taller està emmarcat dins el projecte "Mediació per la Convivència", subvencionat en un 80% per la Direcció General de Cooperació i Immigració del Govern de les Illes Balears.
S'ha de destacar la important tasca de treballadores i treballadors de diferents serveis socials (Centres Municipals, Oficines d'Informació, entitats socials) que col.laboren en la difusió d'aquesta iniciativa. Constatam que ha estat gràcies a la informació que han prestat des dels seus respectius serveis, que la majoria de persones han pogut conèixer i accedir a aquests tallers.
El regidor de l'Àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics ha participant en l'entrega d'acreditacions. Ha agraït a les persones assistents la seva participació i les ha animades a continuar fent-ho.
Fecha última modificación: 23 de marzo de 2023