Publicador de continguts


El Casal Solleric i Can Balaguer acullen l’exposició col·lectiva transgeneracional “Prender la mirada”


5 de juny de 2024

La mostra, que ha estat presentada pel primer tinent de batle, Javier Bonet, s’inaugurarà aquest dijous, dins la programació de l’Art Palma Summer 2024

Palma, 5 de juny de 2024.- El primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, ha presentat aquest dimecres l’exposició “Prender la Mirada”, que s’inaugurarà demà dijous, al Casal Solleric, dins la programació de l’Art Palma Summer, esdeveniment organitzat per l’associació Art Palma Contemporani.

La mostra recull l’obra de representants destacats de la pintura contemporània i podrà ser visitada a la planta baixa i l’entresol del Solleric, i també a la planta noble de Can Balaguer, fins al pròxim 13 d’octubre.

Aquesta doble ubicació suposa, en paraules del regidor, “un innovador experiment expositiu que integra, connecta i posa en relació la tradició i l’art més actual”.

A la convocatòria informativa hi han estat presents, a més del coordinador general de Cultura i Arts Visuals, Fernando Gómez de la Cuesta, la comissària de l’exposició, Esmeralda Gómez Galera, i una nombrosa representació dels artistes que hi prenen part.

També han assistit a la roda de premsa el president d’Art Palma Contemporani, Fran Reus, i el col·leccionista Gabriel Barceló, que ha cedit a l’Ajuntament les peces del desaparegut pintor alemany Mati Klarwein, que va morir a Deià l’any 2002.

Al llarg de la seva intervenció, el primer tinent de batle ha indicat que aquest projecte constitueix “un dels assaigs més singulars sobre pintura que s’ha realitzat a Mallorca, i compta amb una selecció d’artistes de diferents generacions que, d’una manera o de l’altra, estan vinculats a l’illa”.

Segons ha explicat, per a l’Ajuntament representa “una oportunitat formidable contribuir a la programació de l’Art Palma Summer d’enguany amb una exposició que podríem qualificar de tesi, en el sentit que reflexiona sobre la pintura contemporània des del context i amb una mirada que va de la realitat més propera a la realitat més global”.

Javier Bonet ha remarcat també el caràcter transgeneracional del projecte, atès que, segons ha explicat, “conjuga l’obra d’artistes ja consagrats, amb la creativitat de referents actuals i la participació de grans valors de projecció nacional i internacional”.

Finalment, el regidor ha agraït la implicació de la comissària, Esmeralda Gómez Galera, qui, als 31 anys, compta ja amb una destacada trajectòria en els camps de la investigació, la docència, el comissariat i la gestió de l’art contemporani, i és, a més, doctora en Arts, Humanitats i Educació, i disposa de formació en Belles Arts i un màster en Pràctiques Artístiques i Visuals.

Gómez Galera ha col·laborat en diferents iniciatives culturals a Berlín, i, en el cas de Palma, ha treballat com a gallery manager i directora d’operacions a L21Gallery, on va gestionar més de 80 exposicions amb autors nacionals i internacionals, així com projectes per a fires d’art.

Actualment, exerceix com a professional independent de l’art contemporani amb seu a Mallorca, compaginant les seves classes a la Universitat amb projectes curatorials i escrivint la newsletter Highlights Contemporary, centrada en la producció artística balear.

El llistat complet de creadors que participen en l’exposició “Prender la mirada” és el següent: Mati Klarwein, Rafa Forteza, Barbara Weil, Mercedes Laguens, Tomás Pizá, Jorge Diezma, Bel Fullana, Román Fabré, Tomas Absolon, Thomas Perroteau, Ian Waelder, Joan Canyelles, Adrián Martínez, Alba Suau, Maite y Manuel, i Mercedes Balle.

Data darrera modificació: 5 de juny de 2024