Publicador de continguts


Aquesta setmana ha començat al bosc de Bellver el programa plurianual de reforestació


17 d’octubre de 2019

L'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat i  la Xarxa Forestal de la Conselleria de Medi Ambient i Territori han coordinat la primera jornada, en la qual han participat uns 80 alumnes

Palma, 17 d'octubre de2019.- Una vuitantena d'alumnes han participat aquesta setmana a la de reforestació mitjançant planta forestal i la sembra directe al bosc de Bellver. La regidora d'Infraestructures i Accessiblitat, Angélica Pastor, ha conegut "in situ" les tasques de reforestació, que continuaran durant les pròximes setmanes.

Aquesta acció, coordinada entre l'Àrea d'Infraestructures i Accessiblitat de l'Ajuntament i la Xarxa Forestal de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, ha permès reforestar una setantena de plantes en una de les zones del bosc més vulnerables a la pèrdua de sòl. Les espècies que s'han plantat han estat el pi blanc (Pinus halepensis) i ullastres (Olea europaea).

L'objectiu d'aquest programa és mantenir la massa forestal i evitar l'erosió del terreny. Així mateix, es destinen una sèrie de jornades a comunicar i difondre informació mediambiental als més joves i prestar un servei de col.laboració amb entitats socials.

La manca de pluja del darrer any no ha afavorit l'establiment de les plantes reforestades a l'anterior programa. Per aquest motiu, el servei reforçarà el seguiment al llarg de l'any, per tal de garantir l'establiment correcte de les plantes que ara s'han reforestat.

La previsió és que aquest programa continuï a d'altres espais d'especial interès del municipi com són el Carnatge, on les 200 savines (Juniperus phoenicia) plantades a les jornades de repoblació del programa anterior s'han establert amb èxit.

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 13 de març de 2023