Publicador de continguts


Aprovat el projecte per a la reurbanització del carrer del General Ricardo Ortega, una "prova pilot" per a les noves voreres


20 de març de 2019

Es dotaria d'un nou sistema de drenatge sostenible i un tipus de sòl que permet orientar les arrels dels arbres en el seu creixement per a evitar aixecaments

Palma, 20 de març de 2019.- Avui dematí s'ha aprovat en Junta de Govern el projecte de l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat per a la millora de la reurbanització, de l'accessibilitat i de l'espai urbà al carrer del General Ricardo Ortega.

El regidor de l'Àrea, Rodrigo A. Romero, ha assenyalat que el projecte és una "prova pilot" per a provar un nou tipus de vorera i d'urbanització que "servirà com a model per a la resta de carrers de la mateixa secció". El regidor ha dit que creu que "és el sistema que s'ha de començar a instal.lar a Palma per a evitar problemes futurs".

Es tracta d'un projecte que dota el carrer del nou sistema de drenatge SUDS (sistema urbà de drenatge sostenible) al paviment, que s'implantaria per primera vegada a Palma, així com un sòl estructural que permetrà l'orientació del creixement de les arrels dels arbres per a evitar problemes d'aixecaments, alhora que s'aprofita millor l'aigua de la pluja. Aquest drenatge també redueix l'impacte de les trombes d'aigua.

D'altra banda, a més de les remodelacions quant a drenatge i sòl, els arbres actuals se substituiran per noves espècies "cercant la qualitat" i se separaran de la façana dels edificis per a una major seguretat, hi haurà aparcaments reordenats a ambdós costats i s'incorporarà un carril bici a una de les voreres.

En total es remodelaran 6.246 metres quadrats entre voreres i via del carrer, que aniran des de l'avinguda de Gabriel Alomar fins a l'encreuament entre els carrers dels Foners i de Joan Alcover. Així mateix s'ampliaran alguns trams de vorera per tal de complir amb la normativa.

El projecte, que suposa una reforma estructural, ha de passar ara per un procés d'exposició pública. Aquestes obres tindrien una durada de sis mesos des del seu començament i un pressupost d'1.018.710 euros, provinents del Fons de Capitalitat. El cost d'aquest paviment, ha dit finalment Romero, "és un 10 o 15 per cent més car que el d'un paviment normal, però dura molt més temps i és molt més resistent".

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 13 de març de 2023