Publicador de continguts


Aprovat el projecte de reurbanització del carrer de Rafael Rodríguez Méndez


17 d’abril de 2019

Suposarà ampliar voreres, construir un carril bici, un sòl drenant i substituir arbres

Palma, 17 d'abril de 2019.- La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte per a reurbanitzar tot el carrer de Rafael Rodríguez Méndez, des de la plaça de Madrid fins a la plaça del Fortí. El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, ha explicat que el projecte suposarà l'ampliació de les voreres, la construcció d'un carril bici a una d'aquestes, la instal.lació d'un sòl estructural i la substitució de l'arbrat.

Com a novetat, ha dit, el projecte proposa un sòl estructural per a crear un subsòl que millori les condicions dels arbres, i que permeti orientar el creixement de les arrels d'aquests per a evitar problemes d'aixecaments. D'altra banda, la nova superfície drenant aprofita millor l'aigua de la pluja, i redueix l'impacte en cas de trombes d'aigua.

En aquest carrer actualment es pot aparcar a ambdós costats, però amb el nou projecte se substituirà el costat situat a la vorera dels números imparells. Com a resultat final, quedaran voreres a ambdós costats del carrer –la dels números imparells, de 2,95 metres; i la dels parells, fins als 3,5–, un carril bici de 2 metres, una fila per a aparcament, una fila d'arbres d'1,15 metres d'ample i tres carrils de circulació de 2,9 metres d'ample cadascun, guanyant en total un 6 per cent d'espai per als vianants i quedant un carrer de 20 metres d'ample en total.

Quant als arbres, aquests es col.locaran a la vorera dels números parells, ja que és la més assolellada, i se separaran 5,5 metres de les façanes dels edificis per a tenir espai suficient i poder créixer amb major seguretat i no causar problemes en el futur –actualment es troben a 3,3. Se substitueixen 24 arbres en total dels 29 que hi ha actualment entre ambdós costats per a una major qualitat en el seu creixement.

Finalment, Romero ha explicat que s'actuarà en una àrea de 6.500 metres quadrats de superfície i més de 200 metres de llargària, i el termini previst per a la licitació de les obres és d'entre 4 i 6 mesos. En total, el pressupost de licitació és de 832.514 euros.

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 13 de març de 2023