Publicador de continguts


Acord per finalitzar el centre de recepció de visitants del Castell de Bellver


9 d’agost de 2011

Palma, 9 d'agost de 2011.- L'Ajuntament de Palma ha arribat a un acord amb la constructora per finalitzar l'obra del centre de recepció de visitants del Castell de Bellver, després de més d'un any de retards. El nou equip de govern encapçalat pel batle Mateo Isern ha estat capaç de donar solució a aquest problema en poc més d'un mes, després de dures negociacions.

L'acord amb la constructora Silce ha estat possible tancant-ho amb la liquidació i un augment del 10% del pressupost projectat, uns marges que permet la llei.

L'empresa constructora s'ha compromès a que l'obra estarà finalitzada en quinze dies, per la qual cosa, a principis del mes de setembre, el centre estarà previsiblement enllestit. La constructora demanava més, però finalment ha acceptat la proposta municipal.

Atès que l'obra està en un lloc protegit, s'ha realitzat en una constant disparitat de criteris entre la direcció d'obra i la constructora. Unes diferències que han ocasionat un gran retard i que fins el canvi de govern municipal no s'han sabut tutelar per part dels responsables polítics.

El centre s'havia d'obrir fa un any i l'anterior regidora de Cultura no va ser capaç d'arribar a acords.

L'equip de govern actual, després de diferents reunions i visites al centre de recepció, ha assolit l'acord i espera posar en marxa el nou centre durant la tardor. A més, ja s'està fent feina en l'elaboració de les bases per treure a concurs la gestió del centre.

Aquest centre permetrà actualitzar i modernitzar la gestió turística del Castell de Bellver, un edifici de gran importància política per al nostre govern municipal.

Pel que fa a la situació dels murs del Castell, la Regidoria de Cultura, ha demanat fa més d'una setmana una entrevista amb la ministra de Cultura, perquè tant el tinent de batle de Cultura i Esports, Fernando Gilet com el tinent de batle d'Infrastructures i Coordinació territorial, Sebastià Sansó, demanin les ajudes del Ministeri i de fons Europeus per iniciar les millores que necessita l'edifici.

D'aquesta manera, un cop ja podem afirmar que el centre de recepció serà una realitat en breu, l'Ajuntament ja s'ha posat en marxa per fer front a altres reptes que el Castell de Bellver necessita, i així poder oferir la millor presència i impressió del mateix als nostres visitants. En aquests moments, la ministra encara no ha contestat.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023