Publicador de continguts


9 carrosses i prop de 450 persones participaran enguany en la Cavalcada dels Reis


20 de desembre de 2021

Palma, 20 de desembre de 2021.- El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo; la directora general de l'Àrea, Clàudia Costa, i el director artístic de la Cavalcada, Dani Puig, han presentat avui la Cavalcada dels Reis 2022, que es farà a la ciutat el pròxim dimecres 5 de gener.

Una de les principals novetats que s'hi introdueixen enguany és el canvi en el recorregut habitual. Per a complir les recomanacions sanitàries del Govern de les Illes Balears s'amplia el recorregut respecte dels darrers anys. El consistori apostarà per carrers més amples que defugin les concentracions de gent; tot amb l'objectiu de reduir tant com sigui possible el risc de contagis.

El regidor Jarabo ha recordat que la normativa autonòmica vigent permet en aquests moments dur a terme aquest tipus d'esdeveniments. Amb tot, però, ha subratllat que "l'ús de la mascareta hi serà obligatori en totes les persones majors de sis anys. Demanam seny i que la població que pugui ser de risc, els grups més vulnerables i els majors de seixanta anys quedin a casa per prudència". El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior ha afegit que "ho hem de tenir tot previst per si es pot dur a terme. En aquests moments les recomanacions sanitàries ho permeten. Si aquestes canvien intentarem adaptar la Cavalcada a les circumstàncies de cada moment, com ja vàrem fer l'any passat".

Prop de 450 persones participaran en la desfilada, que estarà composta per 9 carrosses, que aniran acompanyades de les seves comparses. Hi haurà, a més, 3 carros, 3 cofres i els 3 seguicis reials, així com els portaestendards i els Patges, que acompanyaran els Reis.

El preàmbul municipal estarà format enguany per la Policia Muntada, els Tamborers de la Sala, la Banda Municipal de Música de Palma, els Gegants i els Capgrossos i Xeremiers de la Sala. També hi desfilarà una carrossa d'Autoritat Portuària, en col.laboració amb l'Associació Embruixart.

Com és habitual, Ses Majestats arribaran a les 18 h al Moll Vell a bord del vaixell d'època Rafael Verdera. Es modifica el recorregut que es feia habitualment perquè sigui més llarg i transcorri per carrers amples; se cerca així afavorir l'esponjament de gent, evitant aglomeracions i facilitant el trànsit de persones.

La desfilada arrancarà al Moll Vell i discorrerà per l'av. d'Antoni Maura, el pg. del Born, la pl. del Rei Joan Carles I, el c. de la Unió, la Rambla, el c. del Baró de Pinopar, l'av. d'Alemanya, via Roma, el c. del Bisbe Campins, el c. de Rubén Darío, el pg. de Mallorca, l'av. de Jaume III, la pl. del Rei Joan Carles I, el pg. del Born, i finalitzarà a l'av. d'Antoni Maura.

Des del consistori es recomana a la ciutadania que se situï als vials més amples, defugint carrers estrets. Per això alguns trams dels c. del Bisbe Campins i de Rubén Darío estaran tancats per a afavorir la redistribució de la gent i garantir-ne la seguretat. Enguany no es llançaran caramels durant la Cavalcada, una decisió que s'ha pres per a evitar contagis.

Per a aquesta Cavalcada, s'han revisat i reformulat alguns dels dissenys que ja varen participar en la de 2021. La temàtica és nova i serà "La fantasia". S'hi incorporen, a més, els seguicis de Melcior, Gaspar i Baltasar, amb vestuari, música i coreografies noves. Una altra de les novetats és el grup de batucada, els carboners i la carrossa de la Fàbrica de Carbó, que enguany s'ha fet de nou.

El seu dissenyador artístic, Dani Puig, ha volgut fer valer la feina que fa el seu equip des de fa mesos perquè tot estigui a punt. Una feina que, ha dit, va més enllà de la producció: "estam conscienciant tothom que participarà en la Cavalcada perquè sigui prudent i respecti en tot moment les recomanacions sanitàries". Puig ha explicat que enguany les juguetes del passat seran les protagonistes de la desfilada, que "tindrà una estètica vintage, amb detalls que faran al.lusió a la infantesa de petits i grans".

Patges Reials

El pròxim diumenge 2 de gener tindrà lloc l'habitual visita dels Patges Reials per a anunciar l'arribada de Ses Majestats. Serà a les 12 h a la pl. de Cort.

En aquest sentit, hi haurà un nou recorregut i apareixeran nous personatges. La decoració de la pl. de Cort serà molt més vistosa i hi haurà una nova Bústia Reial.

Per a amenitzar l'espera per als menuts, hi haurà una actuació de teatre musical, que explicarà part de la història de les Balears i dels Reis.

La Cavalcada es retransmetrà en directe per IB3 televisió.

Data darrera modificació: 20 de desembre de 2022