Publicador de continguts


"El armario deportivo abre sus puertas" a Palma


26 de juny de 2018

L'IME presenta l'exposició "el armario deportivo abre sus puertas" a Son Moix per tal d'impulsar la tolerància, el respecte i l'acceptació de diversitat de rols al món de l'esport

Susanna Moll: L'exposició pretén conscienciar als ciutadans de la diversitat afectivosexual al món de l'esport, on hi ha model diversos, perquè tothom pugui tenir els mateixos drets i els mateixos reconeixements

L'exposició recorrerà quatre grans instal.lacions esportives i finalitzarà al mes de setembre a Fit Salut Palma

Palma, 26 de juny de 2018.- La tinenta de batle d'Educació i Esports, Susanna Moll, i el director general d'Esports Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez, han inaugurat aquest matí al Palau Municipal d'Esports Son Moix l'exposició "El armario deportivo abre sus puertas". Un recurs cedit per la Federació Andalusa ARCO IRIS que recull la diversitat afectivosexual i de gèneres en l'esport i l'educació física, on més de 400 esportistes d'elit surten de l'armari per la visibilitat LGTBIQ.

Amb aquesta exposició, de setze panells, l'IME posa l'abast de la ciutadania recursos didàctics i eines per tal d'impulsar la tolerància, el respecte i l'acceptació de la diversitat de rols, d'identitat de gènere i d'orientacions afectivosexuals a l'esport.

Davant la necessitat de promoure l'esport sense prejudicis i visibilitzar la diversitat, Moll ha explicat que l'exposició "pretén conscienciar als ciutadans de la diversitat afectivosexual al món de l'esport, on hi ha model diversos, perquè tothom pugui tenir els mateixos drets i els mateixos reconeixements".

L'IME ha adaptat part del contingut a la legislació balear i ha inclòs la representació de dos esportistes balears, Javier Barrilero López i María Isabel Fernández, que han volgut donar una passa per animar als esportistes a "saltar els obstacles per aconseguir un canvi de conscienciació social". També s'han incorporat als panells codis de resposta ràpida (QR) on s'amplia la informació.

El material conté part de la primera exposició a Espanya, que es va realitzar l'any 2012, denominada "Contra las reglas: lesbianas y gays en el deporte" i la seva posterior actualització de l'any 2017, on s'inclouen nous recursos didàctics per a facilitar l'accés als materials per part d'escoles i instituts adaptats pel professorat de la Junta d'Andalusia amb la col.laboració de periodistes, esportistes, clubs i penyes.

Des de l'any 2012 fins al 2017, en tan sols cinc anys, més de 400 esportistes d'elit han sortit de l'armari públicament. Per primera vegada a la història jugadors i jugadores en actiu han parlat públicament de la seva orientació homosexual a grans lligues i han contat amb el suport d'equips, afició, empreses patrocinadores i mitjans de comunicació.

Aquesta exposició itinerant, que ha donat el sus al Palau Municipal d'Esports Son Moix, recorrerà quatre instal.lacions esportives i romandrà durant tres setmanes a cadascuna d'elles: el proper dia 17 de juliol s'instal.larà a Son Hugo, el 7 d'agost a Germans Escales i el 28 d'agost a Rudy Fernández. Finalitzarà el 23 de setembre a Fit Salut Palma al parc de la Mar, on estarà durant els dos dies de l'esdeveniment.

A l'acte han assistit també el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina el regidor del Grup Municipal Ciutadans, Bartomeu Cañellas; la presidenta de l'Associació Ben Amics, Noelia Mellado, i l'esportista, Maria Isabel Fernández que apadrina i figura a l'exposició amb la representació balear.

Finalitzada l'exposició, el material i la reproducció dels panells quedaran disponibles al web de l'IME i es podran descarregar com a recurs didàctic per a centres educatius i entitats que ho desitgin.

Data darrera modificació: 2 de desembre de 2022