Publicador de continguts


» Les Germanes Oblates guanyen el Premi Emili Darder a la Convivència


23 de febrer de 2011

· Les Germanes Oblates guanyen el III Premi Emili Darder a la Convivència i el Civisme pel seu projecte Centre d'Atenció a la Dona Casal Petit
· Atenen dones que es troben en contexts de prostitució i exclusió social

Palma, 23 de febrer de 2011.- La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha ratificat avui l'acord del jurat de concedir a les Germanes Oblates del Santíssim Redemptor el Premi Batle Emili Darder a la Convivència i al Civisme 2010, pel seu projecte Centre d'Atenció a la Dona Casal Petit.


Aquesta és ja la tercera edició del Premi Batle Emili Darder a la Convivència i al Civisme. A la primera edició el guardonat fou Bartomeu Suau i, a la segona, Rosa Bueno, a títol pòstum.


Casal Petit és des de 1988 un centre d'atenció, orientació, assessorament i acollida a dones que es troben en contexts de prostitució i/o exclusió social, que sorgiren vinculats a l'existència del barri xinès. En aquest entorn, les Germanes Oblates treballaren abans, durant i després de la seva remodelació urbanística i ampliaren la seva tasca als infants i les famílies en situació de precarietat social del barri, on s'ubica la seu del Casal Petit.


Des d'aquest servei han estès el treball en xarxa tant a les instàncies públiques com a les privades que, en l'àmbit dels serveis socials, s'hi han relacionat, combinant el millor treball tècnic, amb la dedicació d'un coratjós equip de voluntariat. No debades, els serveis municipals de serveis socials i igualtat han col.laborat tècnicament i econòmica en el projecte, pràcticament des dels seus orígens.


Les persones encarregades del projecte a Palma, al front del gran equip del Casal Petit, són María Felicidad Martínez Morán, com a coordinadora, i Nieves de León.


La congregació de les Germanes Oblates del Santíssim Redemptor fa feina en el projecte Casal Petit, però, a més, la seva dedicació a l'atenció de la dona en situació de vulnerabilitat les vinculà a la dècada dels anys 90 al Servei d'Acollida de la Dona i Família (SADIF). També han col.laborat en la implantació del Projecte Home a Palma. A tot l'Estat espanyol, es dediquen a la promoció de la dona en situació de risc social.


Participen actualment, amb altres serveis de l'Administració i d'ONG, en espais com la Xarxa d'Atenció Directa a Persones que Exerceixen la Prostitució de Palma (XADPEP) i al Grup d'Estudi Permanent sobre Prostitució a les Illes Balears (GEPPIB).


En la seva tasca compromesa amb la millora de les condicions de vida de les persones que atenen, combinen el treball de carrer, la investigació del complex fenomen de la prostitució, la intervenció amb tècniques professionals, la comunicació d'aquesta realitat i les seves causes, la sensibilització social a favor de les persones que la pateixen i en contra dels interessos i les desigualtats que la sostenen, sense oblidar la tasca d'escolta i acompanyament,


El Premi Batle Emili Darder a la Convivència i al Civisme va néixer per a reconèixer i fer visibles les persones o entitats que realitzen accions en favor de la convivència i el diàleg, la prevenció i l'eradicació de qualsevol tipus de violència i la defensa dels drets cívics. D'Emili Darder, s'havia destacat la seva vessant política des d'aspectes com el lingüístic o la millora de la salut i l'educació, però hi havia un buit que reconegués la seva tasca de fomentar el civisme i la convivència.


El Premi té una quantia de 6.000 euros.


Les candidatures presentades per part de les entitats ciutadanes tenen exactament el mateix valor que les presentades pels membres del jurat.


Composició del jurat:


a. 3 persones de reconegut prestigi:

. Miquel Lladó

. Francesca Mas Busquets

. Bartomeu Suau Serra

Enguany, s'hi ha incorporat com a persona de reconegut prestigi Francesca Mas Busquets, en substitució de Fèlix Pons Irazazábal, que va formar part del jurat d'aquest premi en les dues anteriors convocatòries.


b. Representants de federacions d'associacions de veïns i veïnes.


c. Representants de col.lectius que representen la totalitat de la ciutadania i que fan feina per a la igualtat real d'oportunitats:


. Lobby de Dones

. Obra Cultural Balear

. Creu Roja

. Coordinadora de Minusvàlids

. Drets Humans de Mallorca


d. Representant de l'Àrea d'Educació, Igualtat i Drets Cívics i Esports de l'Ajuntament de Palma


e. Representant de l'Àrea de Benestar Social, Participació i Cultura de l'Ajuntament de Palma


Els membres del Jurat es varen reunir el 16 de febrer per a presentar candidatures i obrir els sobres amb les propostes de les diverses entitats ciutadanes; a continuació tingué lloc la votació.


» Les Germanes Oblates guanyen el Premi Emili Darder a la Convivència

Data darrera modificació: 23 de març de 2023